Starea pacienților răniți în incendiul din Colectiv. Două tinere vor fi transferate în Germania

Data publicării:
incendiul clubul colectiv inquam photos-3

ACTUALIZARE 19.17. Alţi doi răniţi în tragedia din club Colectiv au primit undă verde pentru transfer şi vor pleca în această seară spre Germania. O aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale este pregătită să decoleze de la Baza Aeriană 90 din Otopeni. Este cel de-al patrulea trasport militar de acest gen.

Este vorba despre două tinere, una dintre ele internată la spitalul Bagdasar Arseni, iar cea de-a doua, la Spitalul de Arsuri. 

Este cel de-al patrulea zbor umanitar care se face cu aeronave militare.


Sunt cei patru din terapie intensivă. Doi, acei bolnavi pe care i-am considerat gravi care au o evoluţie favorabilă şi sperăm că vor merge bine. Şi doi critici. Unul a decedat ieri. În stare critică e o pacientă care va pleca mâine în Gemania, dacă toate lucrurile se păstrează ok. Inima e în stabilitate, pentru că o doză mică are vasopresor, este ventilată mecanic. Dar cum e acum e trabsportabilă. Dacă până mâine se păstrează la fel, va putea pleca în Germania la solicitarea familiei”, a spus Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arsuri.

Şase pacienţi se află în continuare în stare gravă la Spitalul Floreasca. Unii dintre ei ar putea fi transportaţi, zilele următoare, în Germania sau Franţa, spun medicii. Specialiştii germani au evaluat deja starea bolnavilor şi vor decide care dintre ei pot fi transferaţi în străinătate.

„Sunt șase pacienți, toți în stare foarte gravă, toți au probleme pulmonare extrem de grave în urma leziunilor toxice și arsurilor de căi aeriene superioare”, a spus Ioana Grinţescu, medic primar ATI Floreasca.

S-a făcut o evaluare extrem de exactă și cred că unii dintre ei ar putea fi transferați în zilele care urmează pentru că acum, în momentul acestea, sunt foarte grav”, a mai spus medicul de la Floreasca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri