TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Metoda Silva, o cale de a scăpa de stres

Data publicării:
silva

Ken Coscia are 62 de ani. După aspectul fizic, s-ar părea că deţine secretul tinereţii fără bătrâneţe. Cum reuşeşte? Are o alimentaţie sănătoasă, face sport de 5 ori pe săptămâna, dar şi meditaţie combinată cu o gândire pozitivă.

„Sunt foarte norocos, mă simt că şi cum aş avea 40 de ani, deşi am 62. Nu pot dovedi că acesta este motivul, însă tot ce am experimentat şi am studiat în toţi aceşti ani este că oamenii care meditează regulat, iar eu fac asta de 2-3 ori pe zi, nu îmbătrânesc atât de repede. Cronologic îmbătrânim, dar biologic nu”, explică istructorul în meditația Silva.

În 1971 Ken Coscia a descoperit metoda Silva şi de atunci îi învaţă pe oamenii din toate colţurile lumii ce înseamnă. De curând a fost şi în România. „Metoda Silva este un program de dezvoltare personală care îi ajută pe oameni să îşi dezvolte creativitatea. Este o metodă care îţi arată pas cu pas cum poţi creşte calitatea vieţii. Îi învăţăm pe oameni metode de meditaţie dinamică, cum ar fi relaxarea, managementul stresului, îmbunătăţirea memoriei, creşterea performanţei şi o mare parte a programului nostru se bazează pe faptul că noi toţi avem intuiţie. Îi învăţăm pe oameni cum să îşi folosească intuiţia astfel încât să rezolve mai multe probleme, să inoveze, să îi ajute pe apropiaţi”, explică el.

Memorie mai bună și mai rapidă

„Dezvoltarea minţii înseamnă că avem tehnici prin care dezvoltăm tehnicile noastre mentale, dar şi cele cerebrale, precum o memorie mai bună, o reproducere a informaţiei mai bună şi mai rapidă, un lucru de care se folosesc extrem de mulţi elevi şi studenţi, dar şi alte tehnici: eliminarea migrenelor, a insomniilor, trezitul dimineaţa fără folosirea ceasului deşteptător”, spune Rajko Kuzmanovic, instructor Metoda Silva.

„Uram ceasul de dimineaţă, pentru mine trezitul a fost mereu o problemă. Mă trezesc singură, liniştită, odihnită, dacă sunt obosită există o metodă care se numeşte controlul somnului. Somnul meu este foarte odihnitor, chiar dacă dorm puţine ore mă trezesc fresh. Sunt studentă, mă ajută la facultate, învăţ, mereu am învăţat, dar acum învăţ mai puţin şi am note mai mari”, subliniază Ana Maria Ion, cursantă.

De altfel, un studiu realizat în Mexic a arătat că aproape 70% dintre studenţii unei universităţi şi-au îmbunătăţit nivelul IQ-ului după ce au utilizat Metoda Silva.

Noi generăm problemele de sănătate, noi le putem rezolva

Această metodă îi ajută nu doar pe cei care doresc să obţină succesul, ci şi pe cei cu anumite probleme de sănătate. „În noi se produc procese de vindecare constat, numai că organismul nostru nu ne dă raportul zilnic. Ideea e atunci când conştientizezi că ai o problemă de sănătate, de cele mai multe ori ea este generată de un program, adică e bazată pe o dereglare psihosomatică, şi atunci omul face, omul desface”, subliniază Rajko Kuzmanovic, instructor Metoda Silva.

Cu alte cuvinte, noi suntem cei care ne generăm problemele de sănătate şi tot noi le putem rezolva.

„Am auzit la cursuri persoane care s-au ridicat în picioare şi au dat exemplu de cancer, o doamnă care avea o sarcină problematică, în timp ce creştea bebeluşul creştea şi un fibrom, a rezolvat-o pur şi simplu prin puterea minţii, prin vizualizare, efectiv ţi se zbârleşte pielea şi te trec toţi fiorii şi asta este incredibil!”, spune Ana Maria Ion.

Gândurile tale duc la vorbele tale, la cuvintele tale, cuvintele tale întăresc acţiunile tale şi prin acţiuni repetate ajungi la obiceiuri. Aceste obişnuinţe fac felul tău de a fi, caracterul tău, iar caracterul tău e destinul tău. Cu alte cuvinte, destinul tău începe în gândul tău şi dacă vei controla această sursă care e gândul, în final îţi vei controla destinul”, subliniază Cristi Lazăr, instructor.

Metoda Silva a ajutat-o şi pe Lidia Balaur. În urmă cu câţiva ani a pus în practică ceea ce a învăţat la cursuri. „Am folosit atunci când mama a fost descoperită că are cancer laringian, a fost greu, dar au fost uneltele care m-au ajutat. Încercam să elimin tot stresul din cursul zilei, din spitale, să mă relaxez, să practic şi să cer sprjinul celui de sus, care prin aceste unelte m-a ajutat să ajung unde trebuie. Mama este bine, chiar dacă este operată şi nu poate vorbi şi mai mult decât atât, am ajutat-o să depăşească momentele acestea. Este unul din exemple. Am foarte multe!”, povestește ea.

Metoda Silva se învaţă în 110 ţări şi are mii de practicanţi. Mai mult, medicii şi psihologii o folosesc alături de alte terapii complementare şi alopate. La noi în ţară un curs care durează două zile costă 650 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri