Sari la conținut

Un copil de opt ani cu enterocolită a murit la Spitalul Curtea de Argeş. Medicii, reclamaţi la Parchet

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Curtea de Argeş, procurorul Cristian Siea, a declarat că plângerea penală a fost depusă luni, iar bărbatul solicită efectuarea de cercetări pentru neglijenţă în serviciu, rele tratamente aplicate minorului şi omor din culpă, fapte ce ar fi fost săvârşite de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, potrivit Mediafax.

Bărbatul spune că, vineri, a ajuns cu fiul său la Camera de primiri urgenţe a spitalului din Curtea de Argeş, băiatul având stări de vomă şi diaree.

Medicii de la Urgenţă au întrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la secţia de chirurgie, unde un medic specialist a constatat că nu are apendicită, după care au decis internarea copilului la secţia de pediatrie.

Tatăl copilului a mai afirmat că a doua zi, când şi-a sunat soţia care rămăsese internată în spital cu copilul, aceasta i-a spus că starea băiatului s-a agravat, iar când a ajuns la spital ca să-şi viziteze fiul, bărbatul a fost trimis cu o reţetă să cumpere medicamente antispastice şi antidiareice pentru cel mic.

Între timp, extremităţile corpului băiatului au început să se învineţească, iar mama acestuia a cerut ca băiatul să fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fie la o unitate medicală din Bucureşti, iar, potrivit părinţilor, medicii de la Curtea de Argeş au refuzat acest lucru.

Sâmbătă după-amiază, la mai puţin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Ionela Dăneţ, a declarat că băiatul a fost internat în 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute şi cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice şi l-au hidratat cu perfuzii, evoluţia stării de sănătate fiind, în primă fază, favorabilă.

Conform directorului unităţii sanitare, a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, starea de sănătate a copilului „s-a înrăutăţit brusc”, el a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputând face nimic pentru a-l salva pe copil.

Nimeni nu-şi explică schimbarea bruscă a stării generale”, a afirmat medicul Ionela Dăneţ.

Aceasta a precizat că spitalul nu a primit nicio sesizare din partea părinţilor, însă a fost deschisă o anchetă internă.

Întrebată dacă părinţii au solicitat transferul şi de ce copilul nu a fost trimis la alt spital, directoarea spitalului din Curtea de Argeş a explicat că medicul nu a putut solicita transferul la alt spital din cauza gravităţii stării de sănătate a băiatului.

Medicul de gardă a vrut să facă transferul, dar nu a mai putut, pentru că starea de sănătate era atât de gravă încât era imposibil să fie trimis în altă parte”, a mai spus medicul Ionela Dăneţ.