Video Cum sună o baladă rock la orgă? Piesa trupei Metallica, "Nothing else matters", interpretată în Biserica Neagră din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
persoana care canta la orga in biserica neagra din brasov
"Nothing else matters", de la Metallica, a fost interpretată la orga din Biserica Neagră din Brașov. Foto: Captură video

Una dintre celebrele balade rock ale trupei Metallica, "Nothing else matters", a fost interpretată la orga din Biserica Neagră din Brașov.

Interpretarea face parte dintr-un concert amplu susținut la sfârșitul lunii noiembrie. Înregistrarea video a concertului a fost postată pe YouTube și a adunat zeci de mii de aprecieri în doar câteva zile. 

Piesa a fost interpretată la o orgă cu tonuri medii, din secol XVII, care apraține Bisericii Evanghelice (luterane) din Rupea, instrument care a fost restaurat în 2012 și care a fost amplasat temporar în Biserica Neagră din Brașov.

Steffen Schlandt a postat interpretarea pe contul său de Youtube. Asemeni tatălui său, Steffen Markus Schlandt a urmat o carieră muzicală de execepție, fiind cunoscut pe plan internațioanl pentru concertele susținute la orgă. După ce a absolvit liceul german „Johannes Honterus” din Brașov, Steffen Schlandt a fost admis la Academia de muzică “Gh. Dima” din Cluj, la clasa de orgă a conf. univ. Ursula Philippi. A studiat apoi în Germania ca bursier D.A.A.D. (bursă acordată de Institutul German pentru relații externe) și a serviciului „Diakonisches Werk”, la Facultatea de Muzică din Trossingen, unde a aprofundat muzica bisericească cu Prof. Christoph Bossert, iar la Würzburg s-a specializat în dirijatul coral și de orchestră. Între anii 2001-2004 a fost corepetitorul societătii „Bach” din Würzburg.

Din anul 2004 este dirijorul corului „Bach” și organist la „Biserica Neagră”.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri