Artiştii Filarmonicii George Enescu au protestat în faţa Ateneului Român din cauza salariilor mici

Data publicării:
tim.php

Muzicienii filarmonicii au renunţat la repeţiile pentru ultimul concert din acest an şi au îndurat frigul ca să protesteze faţă de probleme financiare cu care se confruntă. Oamenii sunt supăraţi că, deşi instanţa le-a dat dreptate în octombrie anul trecut, salariile lor nu au fost reîntregite. În prezent, ei primesc doar 60% din salariul de angajare.

Artiştii spun că de cinci ani sunt obligaţi să cânte şi în altă parte pentru a putea duce un trai decent. Ei nu cer nimic altceva decât respectarea unor drepturi salariale. Supărările lor sunt îndreptate şi către conducere, care nu i-ar fi sprijinit. Oameni acuză lipsa unui proiect ferm pentru orchestră sau pentru corul Filarmonicii George Enescu.

Conducerea este însă de altă părere.

„Filarmonica a solicitat Ministerului Culturii banii, sumele datorate, diferenţa aceea de salarizare, hotărâtă de instanţe, doar că ministerul şi bugetul României nu au permis până acum alocarea sumei necesare. Bugetul României nu are banii ăştia, că sunt alte priorităţi”, a declarat managerul Filarmonicii Andrei Dimitriu.

Artiştii spun că, deşi situaţia lor nu este una bună, vor continua să protesteze. Deocamdată nu va fi afectat calendarul concertelor de anul viitor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri