Festivalul de la Cannes, la final. În această seară va fi decernat marele premiu „Palme D'Or”

Data publicării:
canes

Filmul "Blue is the Warmest Colour", de Abdellatif Kechiche, care spune o poveste de dragoste dintre două femei, este considerat favorit la marele trofeu „Palme d'Or” al Festivalului de la Cannes. Pelicula a primit cronici elogioase, cu toate că unii critici au fost suprinşi de scenele explicite de sex. 

Şi regizorul Alexander Payne a ridicat sala în picioare la proiecţia filmului său, "Nebraska". Membrii ai juriului, Nicole Kidman şi Ang Lee s-au alăturat regizorului pe covorul roşu, alături de protagoniştii Bruce Dern şi Will Forte. Bruce Dern interpretează rolul unui bătrân care este convins că a câştigat un milion de dolari şi se hotărăşte să călătorească până în Nebraska, pentru a-şi lua în primire premiul.

Un alt film favorit este "Inside Llewyn Davis", în regia fraţilor Joel și Ethan Coen. Filmul descrie viața cântărețului de folk Llewyn Davis, interpretat de Oscar Isaac, iar alături de el îi mai putem vedea pe Justin Timberlake, Carey Mulligan şi John Goodman.

Şi drama familială "Le Passé", regizată de iranianul Asghar Farhadi, speră la marele premiu. Un alt film favorit este cel al regizorului italian Paolo Sorrentino, „La Grande Bellezza”, care prezintă povestea unui scriitor care îşi rememorează anii tinereţii.

Regizorul Cristian Mungiu face parte din juriu

Este pentru prima dată când România a avut un reprezentant în cadrul juriului Festivalului de film de la Cannes.

Cristian Mungiu, el însuşi câştigător al marelui premiu al festivalului, în 2007, a stat în juriu alături de actriţa Nicole Kidman, actorul francez Daniel Auteuil, regizorul taiwanez Ang Lee şi, desigur, preşedintele juriului, regizorul american Steven Spielberg.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a început pe 15 mai. 4.800 de jurnalişti au acoperit evenimentul căruia i-a fost alocat un buget de 20 de milioane de euro. Au fost create peste 3.000 de locuri de muncă temporare, iar 700 de poliţişti au patrulat 24 de ore din 24 pentru preveni incidentele. Cu toate acestea, s-au produs două furturi de bijuterii, care valorau peste trei milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri