Sari la conținut

Filarmonica din Berlin, concert istoric la Festivalul „George Enescu”

Muzicienii au urcat pe scena Sălii Palatului pentru 300.000 de euro, potrivit Ziarului Financiar, o sumă demnă de orchestra desemnată recent în Top 4 cele mai bune de pe planetă. Echipamentul său reprezintă un adevărat arsenal: cântăreşte nu mai puţin de 11 tone şi este cel mai greu ansamblu de instrumente transportat vreodată în istoria Festivalului Enescu.

Un adevărat aristocrat al baghetei, cum este alintat de melomani, legendarul dirijor Simon Rattle s-a arătat încântat să ajungă în faţa unui public pe care a arătat că îl apreciază.

Suntem foarte fericiţi că suntem aici şi împărtăşim cu voi acest eveniment. Pentru noi e un mare privilegiu”, a spus Simon Rattle, dirijorul Filarmonicii din Berlin.

În celebra orchestră se află şi un român, violonistul Laurenţiu Drică.

Ce este specific la această filarmonică este faptul că pe cinci metri, pe zece metri sunt cei mai buni muzicieni din lume care sunt într-un singur loc”, este de părere Laurenţiu Drică, membru al Orchestrei din Berlin.

Publicul român abia aştepta să asculte live Orchestra din Berlin. Şi nemţii sunt bucuroşi să cânte la Bucureşti.

Cred că dintre festivalurile româneşti de muzică, este cel mai important. Cred că dacă noi vă numim Micul Paris din Est, atunci ar trebui să aveţi acest festival aici”, a spus Rainer Seegers, membru al Orchestrei din Berlin.

Orchestra Filarmonică din Berlin a fost înfiinţată în 1882 de 54 de muzicieni. În zilele noastre se mândreşte cu trofee greu de obţinut, printre care Grammy, Echo şi Gramphone.

Pe aceeași temă

UTV te trimite la Ed Sheeran

UTV a dat startul unei noi campanii intitulate “U got the power”. Conceptul este inspirat din povestea generației...