JURNAL EXTERN. Ambasadorul Malginov lansează invitația la „Zilele Culturii Ruse”

Data publicării:
18112012 20m 20ambasador 20rus 20cultura-34118

Șeful diplomației ruse, Oleg Malginov, invitatul lui Balazs Barabas, a dat detalii despre „Zilele culturii ruse”, eveniment la care Digi24 este partener, aflat la a doua ediție, și care se va desfăşura în Bucureşti în perioada noiembrie-decembrie 2012.

În acest interval vor avea loc o serie de activităţi - expoziţie de pictură, proiecţii de filme, lansare de carte, simpozion - prin intermediul cărora publicul român va avea acces la cunoaşterea elementelor de cultură şi civilizaţie rusă clasică şi contemporană.

„Reașezarea relațiilor noastre începe exact cu acest moment al culturii”

„Între popoarele noastre în acest moment există o anumită neînțelegere, există informații insuficiente, Zilele Culturii Ruse sunt menite să completeze această insuficiență de informație. Cultura merge către inima oamenilor, este ceea ce acționează asupra emoțiilor, asupra gândirii, asupra orizontului oamenilor. Reașezarea relațiilor noastre începe exact cu acest moment al culturii, este al doilea an când încercăm să facem această manifestare, sperăm ca Zilele Culturii Ruse din București și din alte orașe să placă publicului român”, a declarat Oleg Maghinov la „Jurnalul extern.”

Mai mult, diplomatul rus a împărtășit, la Digi 24, care sunt lecturile sale actuale, subliniind că citește multe cărți despre istoria României, atât scrise aici, cât și în federația Rusă, pentru a-și creea o imagine bine documentată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri