Oana Pellea: Mi-am pus problema că poate ar trebui să plec şi eu din ţară

Data actualizării: Data publicării:
oana pellea

Un răspuns la întrebarea "Mai merită să rămân în România?" vine de la actriţa Oana Pellea. Invitată la emisiunea "În faţa ta", ea a spus că „nu mai există salvare individuală pentru situaţia în care suntem acum". Argumentele...

Moderator: Vedem că tot mai mulţi români din generaţia noastră, oameni care au un job, o familie, o situaţie materială, o profesie - decid să plece din ţară. Dumneavoastră ce i-aţi sfătui să facă? Să reziste în ţară?

Oana Pellea: Nu cred că există salvare individuală în situaţia în care suntem acum.

Nu cred că minciuna faţă de sine duce la ceva pentru că trăieşti într-un context, într-o societate care are regulile respective şi, oricât m-aş închide eu în lumea lui Shakespeare sau oricât aş asculta Mozart în casă închisă şi să văd filmele pe care le vreau şi să văd filmele pe care le iubesc, oricât m-aş închide în această celulă nu are cum totul să nu pătrundă. E o iluzie.

Nu pot să dau sfaturi. Ştiu că m-am surprins pe mine anul acesta, pentru prima dată în viaţa mea, că mi-am pus problema că poate ar trebui să plec şi eu din ţară.

Moderator: V-ati pus problema. V-aţi dat un răspuns?

Oana Pellea: Da. Am fost atât de uimită că m-am gândit la asta pentru prima dată.

Moderator: Pentru prima dată după Revoluţie? În viaţă?

Oana Pellea: Pentru prima dată ever. Asta înseamnă că tensiunea e mare, că nemulţumirea mea pentru soarta acestei ţări e enormă.

Moderator: Nu e un semn al disperării asta?

Oana Pellea. În clipa în care te desparţi de iubirea vieţii tale, nu o fi un semn al disperării? A plecat cineva din România de drag? A plecat vreun om în străinătate, la muncă, de prea bine în ţara asta? Nu!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri