Sari la conținut

Reacţiile marilor actori la moartea Stelei Popescu

Virgil Ogăşanu, Dorel Vişan şi Ion Dichiseanu s-au numărat printre cei care au vorbit, la Digi24 despre cea care a fost marea actriţă Stela Popescu.

Prin moartea Stelei se lasă o cortina de intuneric peste teatrul romanesc. Generatii întregi am învățat de la ea să muncim, să fim disciplinați, să fim profesioniști. Îmi pare nespus de rău. Am pierdut o actriță extraordinară. Teatrul românesc e în doliu”, a spus Virgil Ogășanu.

Sunt pur și simplu întors pe dos de ce am auzit, nu mă așteptam. Am vorbit nu demult cu ea și nu era bolnavă. Dumnezeu să o odihnească”, a adăugat Dorel Vișan.

„ A fost mereu in centrul atenției și a suportat atenția cu o modestie fără seamăn. Ca fiecare actor care își cunoaște valoarea, asta implica și modestie. Era de o modestie ieșită din comun, de o generozitate fără seamăn si era o purtătoare de buna dispoziție. În cei 18 ani, n-am auzit-o plângându-se de vreun neajuns. Tot timpul găsea un cuvânt plin de umor, hazul o caracteriza”, și-a amintit actorul Eugen Cristea.

Acum câteva zile, am stat de vorbă cu ea. De când o știu, ea tot timpul își păstra demnitatea nu arăta că o doare ceva. Mă injecta cu optimism, îmi dadea tonus, mă injecta cu bună dispoziție. Ce mare păcat. Eu am o vorba: ne strigă la catalog Doamne-Doamne. Probabil că, uneori, Doamne-Doamne e nedrept cu unii. De data asta, cred că a fost nedrept cu Stela. Dumnezeu să o odihnească!”, a spus Ion Dichiseanu.

Mircea Diaconu a precizat, pentru news.ro, că o aprecia pe Stela Popescu, deşi nu au lucrat niciodată împreună în film sau teatru: „Nu am lucrat niciodată cu ea, nici la film, nici la teatru. Ea a fost pe tronsonul varieté şi nu ne-am intersectat. Dar, fireşte, suntem puţini, ne ştim între noi. Chiar nu îmi vine să cred, pur şi simplu! Cum s-a stins aşa, parcă dintr-odată, pentru că era de o vioiciune şi tot timpul temperamentul ei a fost absolut de invidiat şi hazul şi umorul ei. A fost ca o flacără tot timpul. Pur şi simplu chiar poţi să spui că s-a stins, dat fiind că aşa a trăit, ca o flacără. Îmi pare rău”.

„Am auzit şi nu îmi vine să cred. Am crezut că este o glumă de prost gust... La vitalitatea ei... Doamne, vară de vară la Boema împreună... Nu ştiam că este bolnavă sau că s-a întâmplat ceva. O mare artistă!”, au fost primele cuvinte ale Margaretei Pâslaru.

Pe aceeași temă