Bollywood-ul împlinește 100 de ani

Data publicării:
india

Imaginile cu oameni cântând și dansând au fascinat o lume întreagă şi i-au asigurat filmului indian un loc aparte în istoria cinematografiei mondiale.

„Practic, cred că filmele indiene fac parte din viaţa noastră de când ne naştem. Cântecele sunt interpretate la aniversări, la nunţi, la petreceri. Deci, într-un anume fel, ne punctează şi ne influenţează viaţa”, a explicat Anupama Chopra, critic de film.

Succesul cinematografiei indiene constă într-un mix de elemente muzicale, valori familiale, comedie, fantezie şi locaţii curajoase pentru filmări.

În perioada comunistă, filmele indiene au cucerit şi publicul din România. Pelicule precum „Vagabondul” sau „O floare şi doi grădinari” au rămas populare chiar şi după ani de zile de la difuzarea lor.

În cei o sută de ani de existenţă, cinematografia indiană a stabilit şi recorduri greu de egalat. Pelicula „Cel curajos se va alege cu mireasa” a rulat neîntrerupt într-un cinematograf din Mumbai aproape 13 ani și jumătate, devenind cel mai profitabil film produs de Bollywood, cu încasări de 16 de milioane de dolari. O peliculă indiană este cel mai lung film artistic realizat vreodată - 4 ore şi 25 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri