Cannes. „Fruitvale Station” a emoționat audiența în prima zi de competiție

Data publicării:
oscar

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Filmul, deja premiat la Sundance, spune o poveste bazată pe fapte reale. Oscar Grant, 22 de ani, este omorât de un polițist în primele ore ale zilei de 1 ianuarie 2009, în stația de metrou Fruitvale din Oakland. 

Agresiunea disproporționată comisă de poliție a fost filmată de zeci de telefoane mobile (imaginile se pot vedea încă pe YouTube) iar anunțarea decesului, la câteva ore după ce a fost împușcat în spate pe când era țintuit la pământ, a provocat adevărate revolte, scrie 7sur7. 

Googler retrasează ziua care a precedat dramei. El prezintă un portretul unui tânăr care a acumulat numeroase greșeli, dar care vrea să repornească de la zero și să repună în centrul existenței sale lucrurile cu adevărat importante. El o adoră pe Sophina și pe micuța lor fată, dar lucrurile sunt complicate de trecerea sa pe la închisoare, din cauza traficului de droguri, de infidelitate și incapacitatea de a păstra o slujbă. Oscar vrea să profite de anul aflat la început pentru a-și reface viața. 

Totul începe cu o aniversare în familie, la mama sa, și continuă cu o seară în oraș, cu iubita sa și cu prietenii. Sosirea pe peronul stației de metrou este începutul coșmarului. Oscar este prins din urmă de trecut și drama se desfășoară sub ochii petrecăreților neputincioși. 

IFrame

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri