Cel mai gras om din lume a fost operat cu succes

Data publicării:
cel mai gras om din lume 30 10 2015

 

Starea lui Andrés Moreno „este stabilă” în urma operației care a durat o oră și jumătate, nu trei cum prevăzuseră inițial medicii, a declarat presei José Castańeda, specialistul în obezitate care a condus echipa de chirurgi. Pacientul a fost supus miercuri după-amiază unui bypass gastric, o procedură recomandată celor care suferă de obezitate morbidă.

Castańeda a precizat că medicii s-au confruntat cu incidente considerate 'normale' la o intervenție chirurgicală practicată unui pacient cu greutate excesivă.„Nu a fost deloc ușor, s-au îndoit câteva instrumentele și a trebuit să folosim două echipamente de anesteziere când în mod normal utilizăm unul singur”, a explicat el.

Echipa de cinci medici condusă de Castańeda a utilizat tehnica laparoscopică puțin invazivă pentru a tăia trei sferturi din stomacul lui Moreno, pentru ca acest organ să funcționeze ca un tub. Ei au secționat apoi duodenul pentru a-l conecta cu o parte din intestin, pancreasul și vezica biliară, ceea ce va modifica procesul digestiv.

'Andrés va mânca mai puțin, va avea o nouă absorbție deoarece alimentele nu vor mai fi resorbite într-un intestin lung de cinci metri iar după un an va reuși să piardă din greutate", a declarat Castańeda. Dacă nu vor apărea complicații, într-un an Moreno va reuși să slăbească circa 323 de kilograme și va ajunge să cântărească între 75 și 80 de kilograme, greutatea ideală pentru o persoană care are 1,75 m înălțime, a spus el.

Moreno care împlinește vineri 38 de ani va ieși din spital la o săptămână după operație și se va putea întoarce în localitatea sa natală, Sonora, cu obligația de a reveni la spital la fiecare trei luni pentru vizita medicală. În următoarele luni, se va hrăni doar cu alimente sub formă lichidă.

Înainte de operație el a declarat agenției EFE că visează să aibă o viață normală și să înființeze o fundație pentru cei care suferă de obezitate în această țară în care există, în opinia sa, "mulți grăsuți".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri