Sari la conținut
News Alert

Cluj-Napoca, orașul boem din The Guardian

Acestă clădire - mănăstire a franciscanilor în urmă cu sute de ani - este una dintre cele mai vechi din oraş. Le-a atras atenţia şi jurnaliştilor de la The Guardian, care au văzut-o în pozele postate de tânărul actor pasionat de fotografie. De doi ani, acesta cutreieră străzile în căutarea frumuseţilor ascunse ale oraşului.

Mihail Onaca, fotograf: „Am reuşit să văd Clujul cu alţi ochi. După ce am început să fac poze mi-am dat seama că suntem înconjuraţi de istorie, de cultură.”

Tânărul spune că nu este nevoie de un aparat foto performant pentru a surprinde frumuseţea unui loc. E suficient cu telefon!

Mihail Onaca, fotograf: „În momentul în care vezi ceva pe stradă sau îţi atrage ceva atenţia nu trebuie să stai să îţi reglezi aparatul sau să îl scoţi dintr-o geantă şi automat ai scos telefonul şi ai reuşit să suprinzi imaginea dorită.”

După cum a povestit şi jurnaliştilor de la The Guardian, se teme că locurile vechi, cu parfum de epocă, vor fi uitate. De aici i-a şi venit ideea proiectului! Iar succesul a venit imediat. Pe Instagram este urmărit de 64.000 de utilizatori.

Mihail Onaca, fotograf: „Tot anul trecut, o persoană care lucrează ca community manager în San Francisco a vizitat Transilvania timp de trei zile. A fost extraordinar de impresionat.”

„Sunt câteva clădiri pe care doar cu câteva săptămâni în urmă le-am observat, sunt nişte lucrături pe ferestre care nu întotdeauna îţi apar în ochi.”

***

Faină România, fain Clujul, mândri că suntem români!”

Cluj-Napoca a fost inclus anul trecut în mai multe topuri mondiale care reunesc oraşele ce merită vizitate.