Competiţie între cei mai frumoşi ciobănești mioritici. Dac și Ciuleandra au fost premianții

Data publicării:
caini1

Aceștia sunt doi câini din rasa ciobănesc mioritic, de care stăpânul lor este foarte mândru.

Ei sunt foarte bine proporţionaţi, au toate elementele specifice rasei, atât ca conformaţie, blană, mişcare şi s-au departajat de celelalte exemplare”, spune Mihai Muşat – crescător.

Şi Dorna este din aceeaşi rasă. Este o femelă de trei ani şi jumătate, iar aceasta a doua competiţie pentru ea. Stăpânul spune că mai are nevoie totuşi de puţină experienţă. Iar asta înseamnă destul de mulţi bani.

E o pasiune costisitoare, acum dacă vorbim despre câte un exemplar în parte... n-am făcut niciodată un calcul şi nici n-aş vrea să fac un calcul. Un câine bine pregătit pentru expoziţie trebuie să înceapă de la vârsta de trei luni, patru luni, de atunci, de pui, cu acomodare, cu socializare, cu învăţat să meargă în lesă”, mărturisește Petru Mustea.

Competiţia de astăzi a fost una de club, unde au paricipat doar crescătorii de câini ciobănesc mioritic. Juriul a avut de analizat peste 50 de exemplare, iar sarcina nu a fost deloc uşoară. Asta cu atât mai mult, cu cât au avut de studiat atât anatomia, cât şi mişcarea animalelor.

Se punctează absolut tot: pigmentaţia, dentiţia, trufa, ochii, urechile”, explică Alexandru Slaotcă - arbitru chinolog internaţional.

Competiţia de astăzi a fost una de club, unde au paricipat doar crescătorii de câini ciobănesc mioritic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri