DIGICULT. Ioan Gyuri Pascu: „Credința este în fiecare și trebuie descoperită”

Data publicării:
pascu

În momentul în care iubirea este în acţiune, atunci credinţa se manifestă”, spune Ioan Gyuri Pascu. Acesta este crezul lui. Deşi mulţi îl asociază cu umorul şi buna dispoziţie, artistul are și o latură mai puțin cunoscută, una profundă.

Credinţa a descoperit-o inima şi fiinţa mea când m-am născut. Credinţa este în fiecare şi nu trebuie descoperită, trebuie doar exersată prin curaj, prin a trăi şi a spune adevăr și de a încerca să înveți iubirea până în momentul în care poate să fie iubire”, adaugă artistul.

Pentru Ioan Gyuri Pascu, Paștele are o semnificație specială, încă de când era un copil. „Din copilărie îmi aduc aminte multe lucruri, îmi plăcea să ţin şi Paştele ortodox şi cel catolic, fiind dintr-o familie mixtă”, își amintește actorul. Pentru el, Paștele este „o înviere spirituală şi este un moment în care omul își redescoperă inima, iar inima face ce putem numi o îmblânzire a minţii”.

Atunci îmblânzeşte mintea îmbrăcând-o în lumină şi această îmbrăcare în lumină este călcarea cu viaţă peste moarte. Viaţa asta eternă calcă peste moartea care este o iluzie. Asta e pentru mine Paştele”, mai spune Ioan Ghiuri Pascu.

Mai multe despre cum percepe artistul mesajul lui Hristos și despre ce valori trebuie transmise copiilor, în reportajul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri