Gabriel Liiceanu, invitat în emisiunea „Conversații esențiale”

Data publicării:
liiceanu 20gabriel-39946

Gabriel Liiceanu este reconoscut drept unul dintre intelectualii care a spus întotdeauna lucrurilor pe nume, oricât de greu de digerat ar fi fost acestea, o personalitate incomodă şi pe vremea fostului regim şi astăzi.

Invitat în emisiunea Iulianei Ciugulea, ”Conversaţii esenţiale”, actualul director al editurii Humanitas a făcut o analiză la rece a întregii perioade post-decembriste şi nu a lăsat neamendat niciun personaj al clase politice actuale, ca şi direcţia în care merge România.

Rememorând momentul 30 decembrie 1989, când a scris celebrul său „Apel către lichele”, Liiceanu spune că atunci textul său a fost descifrat greşit iar acum este, poate, mai actual ca niciodată. Apariţia lui a fost dictată de faptul că trebuia să se adreseze publicului, pentru prima oară în viaţa sa, la o emisiune de televiziune.

Despre ce se întâmplă acum în plan politic sau despre personajele care populează scena politică, Gabriel Liiceanu nu are foarte multe cuvinte de laudă. Mai exact, din răspunsurile sale transpare, oricât de bine ar fi mascat de eleganţa intelectualului, un dispreţ profund.

Şi totuşi, Gabriel Liiceanu nu este un pesimist. Când vine vorba despre viitorul României, el crede că se mai pot întâmpla lucruri bune aici şi, îşi pune toată nădejdea în generaţiile tinere.

O analiză dură şi extrem de aplicată a politicienilor de ieri şi de azi, a istoriei recente, dar şi a noastră, ca naţie, un bilanţ a ceea ce a fost până acum, sâmbătă, ora 20:10, la Digi24, într-un interviu special, în preajma sărbătorii Crăciunului, cu Gabriel Liiceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri