JURNAL PENTRU COPII. Ţinute speciale de Revelion, pentru cei mici

Data publicării:
30122012 20haine-41182

„Vreau să subliniez și să spun părinților: vă rog din suflet, nu faceți această greșeală. Este foarte important pentru pielea lor să poarte materiale naturale. Cămașa din bumbac, nu din poliester. Dacă doriți sacou, e ok, dar să fie dintr-o stofă de lână, fină, subțire...Dacă nu, renunțați la sacou, îi puneți o vestuță dintr-un material natural, pentru ca pielea să respire”, explică Adina Buzatu, designer vestimentar.

Acum este momentul să aflați care sunt cele mai potrivite ținute. Pentru fetițe specialiștii recomanda ...„Rochițe roșii accesorizate cu puțin negru, de exemplu, îi dă un plus de eleganță. Mai avem rochițe pe mov, culoarea oricărui sezon, rochițele de prințesă în general, cu trenă, cât mai strălucitoare, care să atragă fetițele”, spune Veronica Popescu, șef de magazin.

„Dacă se poartă verde, kaki, bleumarin...și copiii pot purta aceste culori, însă ei vor purta aceste culori mai jucăuș”, subliniază Adina Buzatu. „Chiar dacă este o seară elegantă, evitați negru, gri... pentru că au încă posibilitatea să fie veseli și foarte colorați”, adaugă ea.

Accesoriile sunt și ele importante

Accesoriile sunt și ele extrem de importante, așa că în noaprea dintre ani nu trebuie să lipsească.„Neapărat o bentiță sau pene.... iar la băieței un joben, ca să fie cât mai Anul Nou!”, spune Veronica Popescu. „Accesoriile sunt foarte importante. O cravată pentru un băiețel nu e deloc urâtă, dar atenție, și aceea să fie din mătase naturală”, recomandă Adina Buzatu.

Părinții ar trebui să știe și câți bani să pregatească, dacă vor ca prichindeii lor să fie în centrul atenției în noaptea dintre ani.

„Diferă foarte mult prețul, în funcție de model și de vârsta copilului, de la 300 până la 900 de lei, depinde de fiecare părinte, cât vrea să cheltuiască”, explică Veronica Popescu. „Hainele pentru copii sunt mai scumpe, și am să vă spun și de ce. Pentru că nu cantitatea de material este cea care stabilește prețul, ci manopera. Și, în general, când faci un produs mic manopera este mult mai greu de realizat”, subliniază Adina Buzatu.

Designerii vestimentari ne mai dau un sfat, pe care ar trebui să-l urmăm. „Când cumpărăm haine copiilor, să alegem după culorile care vin bine, nu după tendință. Cum aflăm asta? Simplu! Luați diferite obiecte vestimentare în culori diverse și le puneți lângă fața copilului. Veți vedea schimbarea”, spune Adina Buzatu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri