La safari și plajă, în Kenya. În țara africană este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din lume

Data publicării:
zebra

Plecarea în Safari se face din capitala Kenyei, Nairobi, locul de unde porneşte, pentru mulţi europeni, prima aventură pe pământ african.

Pentru călătoria în Kenya este recomandat să apelaţi la o agenţie de turism, cu ghizi specializaţi. Una dintre principalele rezervaţii naturale este Masai Mara, unde trăiesc lei, leoparzi, girafe, porci sălbatici, hipopotami şi elefanţi.

Un spectacol deosebit îl oferă, pe lacurile din Kenya, păsările flamingo. Multe dintre animalele din sălbăticie îşi fac mai greu apariţia în faţa turiştilor, în timp ce altele chiar se urcă pe automobilele în care se află oamenii.

Tot în safari aveţi ocazia să îi întâlniţi şi pe renumiţii războinici masai, mici de înălţime în comparaţie cu europenii, dar extrem de abili şi adaptaţi traiului în junglă.

Mombasa este al doilea oraş al Kenyei şi un important centru turistic. Pe lângă plajă, la Mombasa se mai pot practica diverse sporturi nautice, printre care şi scubadiving.

Parcul naţional din Mombasa are zece kilometri pătraţi şi aici se poate înota printre recifuri de corali şi printre peştii exotici sau alături de delfini.

Se pot face şi excursii pe Oceanul Indian, cu vasele tradiţionale africane, dar trebuie să fiţi precauţi în cazul în care suferiţi de rău de mare.

La Nairobi se ajunge cu avionul, după o escală la Amsterdam. Un zbor durează aproximativ 10 ore. Dacă alegeţi doar varianta de safari, veţi plăti pentru o vacanţă de şapte zile, un pachet pentru două persoane, 1.600 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri