LITORALUL OLTENESC. Stațiunile de pe Clisura Dunării sunt tot mai căutate de turiști

Data publicării:
eselnita

Datorită preţurilor mult mai mici decât cele de la mare, turiştii nu sunt deloc puţini, iar patronii hotelurilor şi pensiunilor din zonă susţin că au locurile de cazare antamate încă de acum o lună. Cei care vin aici pot face plimbări cu barca pe Dunăre, cu Ski Jet-ul sau chiar croaziere.

Turiştii aleg staţiunile de pe Clisura Dunării pentru că aici se pot bucura şi de munte, şi de apă, în acelaşi timp. Nici preţurile la cazare nu sunt de neglijat. Pentru o noapte, în funcţie de confort, se plăteşte între 90 şi 175 de lei, cu mult mai puţin decât dacă ar fi ales să-şi petreacă vacanţa la malul Mării Negre.

Sunt născut şi crescut în Severin. Prefer muntele, prefer această zonă mult mai liniştită decât litoralul”, spune un turist.

Una dintre localităţile aflate pe clisura Dunării, unde turiştii îşi pot petrece vacanţa este Eşelniţa. Aici, te poţi plimba cu barca sau poţi să faci plajă pe pontoanele amenajate la pensiuni.

Preţul este de 25 de lei de persoană pentru ambarcaţiune la o durată de o oră şi jumătate. Şi 30, 35 de lei pentru şalupe rapide, pentru cei care doresc puţin mai multă adrenalină”, precizează proprietarul unei pensiuni.

La finalul unei zile petrecute în natură, turiştii sunt aşteptati la masa cu mâncaruri tradiţionale. Din meniu nu lipsesc specialităţile din peşte - saramura şi grătarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri