Sari la conținut

Nouă zone din România vor primi anul viitor atestatul de destinaţie ecoturistică

Orașul Zărnești va primi statutul de destinaţie ecoturistică.

Piatra Craiului, din fericire, este o zonă, foarte, foarte frumoasă si foarte ofertantă, peisajele sunt absolut incredibile, superbe. Un alt lucru foarte important este că zona se păstrează foarte curată”, a spus Radu Călinescu, proprietarul unei pensiuni.

Radu Călinescu are o pensiune în Zărneşti. Se gândeşte acum să profite de noua titulatură a zonei şi să ia fonduri europene pentru a se extinde. Are un atu. În spatele pensiunii sale se întinde Hora cu Brazi, unul dintre monumentele naturale din zonă.

Un alt punct de atracţie pentru miile de turişti, care vin anual în zonă, îl reprezinta Prăpăstiile Zărneştiului.

În turismul eco vorbim despre turismul centrat pe natură, vorbim despre turismul de aventura, vorbim despre turismul gastronomic, avem un patrimoniu natural si cultural de invidiat”, a afirmat Răzvan Filipescu - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Şi Delta Dunarii ar putea deveni obiectiv ecoturistic. Pentru acest lucru militează multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

„Ideea noastră, a asociaţiei, este ca Delta, în câţiva ani să devină cel mai mare centru din Europa, ca orice iubitor al acestui gen de turism să viseze să ajungă măcar o dată în Deltă”, a declarat Ivan Patzaichin, promoter ecoturism.

Alte şase zone din ţară, printre care „Creasta Cocoşului-Mara-Cosău" din Maramureş şi „Pădurea Craiului" din Munţii Apuseni vor primi atestarea de destinaţii ecoturistice la sfârşitul anului viitor. Iar acest lucru ar putea aduce mii de turisti straini pe meleagurile noastre.

Pe aceeași temă