Oferte last minute. Cât costă o vacanţă acasă la Moş Crăciun

Data publicării:
5069-Craciun 2012 laponia

Există un singur Moş Crăciun, aşa că nu este de mirare că foarte mulţi aleg să călătorească mii de kilometri pentru a ajunge în Laponia. Costul vacanţei de o săptămână pleacă de la 600 de euro de persoană. Cei care ajung la Rovaniemi vor putea vizita casa lui Moş Crăciun şi mai ales atelierul de jucării, dar vor avea ocazia să se plimbe şi cu trăsura trasă de reni.

Pentru un Crăciun în afara ţării există şi oferte mai accesibile. De exemplu, Austria şi capitala ei de poveste. La Viena, cinci nopţi de cazare la hotel de 4 stele şi transportul cu autocarul costă 259 de euro de persoană.

Cu 300 de euro de persoană puteţi petrece o săptămână de Crăciun în Praga, capitala Cehiei, renumită pentru frumuseţea decoraţiunilor de sărbători şi pentru mesele îmbelşugate.

Dar şi Roma este o destinaţie excelentă acum, unde un pachet turistic pentru cinci nopţi de cazare şi transport ajunge la aproape 430 de euro.

Dacă vreţi să aşteptaţi cadourile de la Moş în ţară, atunci Valea Prahovei sau Bucovina sunt pline de oferte. Veţi plăti între 150 şi 250 de euro cazarea de persoană, pentru 3 nopţi. Este inclusă masa festivă de Crăciun, programul colindătorilor şi tradiţionala pomană a porcului. Preţul e dublu însă pentru săptămâna trecerii dintre ani.

Există şi zone mai puţin aglomerate de Revelion. În staţiunile balneare, cu acces la spa şi piscină cu apă termală, preţurile pleacă de la 1.200-1.300 de lei la un hotel de 4 stele.

De Revelion, atractive sunt capitalele europene, dar nu numai. La Paris, un astfel de pachet costă 500 de euro de persoană. Pentru romantici, la Veneţia s-au pregătit oferte ceva mai bune: 6 nopţi de cazare la 269 de euro.

Desigur, o aventură peste Ocean nu e de neglijat, în oraşul care nu doarme niciodată. Pentru 949 de dolari puteâi petrece o săptămână la New York, suma incluzând cazarea, transportul şi transferurile.

Ofertele au dat roade, pentru că operatorii turistici se laudă că au cu 20% mai multe cereri pentru vacanţele de sărbători faţă de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri