Pregătiri de Paște la Săvârșin. Ce vor avea pe masă Principesa Margareta și Principele Radu

Data publicării:
dudaa

„Aicea va fi grădina de flori a alteţei regale Principesa Moştenitoare, este un proiect făcut de alteţele lor regale şi suntem într-o fază foarte avansată, mai avem foarte puţin până la finalizare. Sigur că va fi finalizat până la sărbătoarea Paştelui”, spune Sebastian Brânzaş, adminstratorul Domeniului Regal Săvârşin.

În pregătirile pentru Paşte o atenţie deosebită a fost acordată parcului. Întins pe o suprafaţă de 20 de hectare acesta reprezintă unul dintre principalele motive pentru care Familia Regală a României revine aici ori de câte ori are ocazia.

„Au fost eforturi mari făcute ca parcul să fie curăţat”, a spus Principele Radu.

Pentru că preferă produsele naturale, membrii familiei regale vor avea anul acesta pe masa de paşte numai mâncăruri obţinute fără îngrăşăminte sau alţi aditivi. Legumele vor fi asigurate din sera proprie îngrijită cu mare drag de angajaţii domeniului.

Agitaţie este şi în bucătărie. „La Familia Regală când au şi invitaţi în jur de 20 de ouă vopsesc. Dar ei preferă să le vopsesc natural cu coji de ceapă”, explică Viorica Călin, bucătăr la Castelul Regal Săvârşin.

Masa de Paşte va fi deschisă cu produse tradiţionale specifice zonei Aradului: şuncă fiartă, ouă roşii şi cozonac.

„Al doilea fel este friptura de miel, tradiţională, drob de miel şi cozonac cu nucă, cu mac, cu un sos de vanilie”, adaugă Viorica Călin.

Alteţele lor Regale, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu, vor petrece noaptea de înviere la Catedrala Episcopală din Deva, urmând ca în prima zi de paşte să revină la Săvârşin unde vor participa la slujbă în biserica din localitate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri