Premiile BAFTA. „Lincoln” are cele mai multe nominalizări

Data publicării:
09012013 20bafta-42836

Steven Spielberg îl readuce în atenţia cinefililor pe Abraham Lincoln, președintele căruia i se datorează abolirea sclaviei din Statele Unite. Printre cele zece nominalizări primite de „Lincoln” se numără şi cele pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor- Daniel Day Lewis.

Pelicula lui Spielberg are, însă, o concurenţă serioasă din partea unui alt film de la Hollywood - „Argo”, însă producțiile„Les Miserables” și „Life of Pi” au și ele câte nouă nominalizări. Alături de „Zero Dark Thirty”, toate aceste pelicule concurează pentru Cel mai bun film.

Javier Bardem este pe lista Cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Skyfall”, alături de Tommy Lee Jones, Alan Arkin, Christopher Waltz și Philip Seymour Hoffman.

Judi Dench este pe lista Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru „Skyfall”, peliculă ce are opt nominalizări la premiile Bafta. Judy Dench se va confrunta cu Anne Hathaway („Les Miserables”), Amy Adams, pentru „The Master”, Helen Hunt pentru „The Sessions” și Sally Field pentru Lincoln.

Helen Mirren este în categoria Cea mai bună actriță în rol principal pentru „Hitchock”, alături de Emmanuelle Riva („Amour”), Jennifer Lawrence („Silver Linings Playbook”), Marion Cotillard („Rust and Bone”) și Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”).

Quentin Tarantino este pe lista Cel mai bun regizor, alături de Michael Haneke, Ang Lee și Kathryn Bigelow. Din această categorie nu face parte Tom Hooper, care a regizat „Les Miserables”.

Premiile vor fi decernate la 10 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri