Sari la conținut
News Alert

Rochia care a împărțit internetul în două. Tu ce culori vezi?

Totul a pornit de la fotografia de mai sus. Caitlin McNeill, o tânără din Scoția, a postat imaginea pe contul ei de Tumblr și i-a rugat pe cititorii blogului să o ajute răspunzând la întrebarea: rochia este albă cu auriu sau albastră cu negru?

La scurt timp imaginea a devenit viral. Tot mai mulți oameni au preluat-o și au încercat să demonstreze că rochia este... cum o văd ei. În dispută s-au implicat și celebrități.

Kim Kardashian le-a cerut celor 29,4 milioane de persoane care o urmăresc pe Twitter să o ajute să rezolve neînțelegerea pe care o are cu soțul ei, Kanye West. Ea vede rochia alb cu auriu în timp ce Kanye o vede albastru cu negru.

Imediat în dezbatere au intrat și alte vedete. Taylor Swift a scris pe Twitter că rochia este albastră cu negru.

La fel și Justin Bieber.

Și disputa între cele două părți a continuat. Mulți au încercat chiar să explice științific ce culoare are rochia. Hope Taylor, un fotograf american, a analizat imaginea, și, cu ajutorul celor de la Adobe, a demonstrat că rochia este albastră cu negru.

Ultima lovitură pentru cei care văd rochia alb și auriu a venit chiar din partea celei care a postat inițial imaginea pe internet. „În fotografie o văd alb cu auriu, însă rochia este albastră cu negru”, a spus Caitlin McNeill într-un interviu pentru un post de radio.