Video Scandal în Cipru. Piesa care va reprezenta țara la Eurovision este considerată „satanistă”, televiziunea publică a primit amenințări

Data publicării:
femeie care care canta inconjurata de dansatori intruchipand diavolul
Scenă din videoclipul melodiei „El Diablo” cu care Elena Tsagrinou a câștigat selecția națională din Cipru pentru concursul Eurovision 2021 Foto: captură YouTube

Un scandal a izbucnit în Cipru, țară unde majoritatea locuitorilor sunt creştini ortodocşi, după ce melodia care va reprezenta țara la Eurovision 2021 este consideră de unii satanistă. Mulți ciprioți s-au declarat îngroziți de versuri, despre care susțin că îlaudă pe diavol.

Cântecul cu pricina se numește „Diavolul” și a câștigat selecția națională, lucru care i-a înfuriat la culme pe profesorii de educaţie religioasă. Aceștia au cerut ca melodia să fie înlocuită, iar pe adresa televiziunii publice CyBC au fost primite chiar amenințări cu incendierea. 

Conducerea televiziunii spune că piesa a fost înţeleasă greşit şi că de fapt este inspirată din lupta eternă dintre bine şi rău.

Melodia, intitulată „El Diablo” („Diavolul”, în spaniolă) şi interpretată de cântăreaţa greacă Elena Tsagrinou, a fost difuzată miercuri pentru prima dată de CyBC. 

Un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a dat publicităţii vineri un comunicat prin care solicită CyBC să renunţe la melodie. Sindicatul s-a declarat „îngrozit” de subiectul versurilor melodiei selectate pentru competiţia europeană de muzică, ce ar urma să aibă loc în luna mai. Profesorii de religie susțin că interpreta Elena Tsagrinou „îl lăudă pe Satana”, spune că „şi-a dedicat lui viaţa” şi că „l-a iubit”, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, postul de televiziune a sesizat poliţia cu privire la un apel anonim care ameninţa cu incendierea clădirii în semn de protest. Poliţia investighează incidentul.

Cipru a terminat pe locul al doilea concursul Eurovision din 2018, cea mai bună poziţie obţinută până în prezent.

Concursul Eurovision de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei, astfel că ediția de anul acesta va avea loc la Rotterdam, în Olanda, țara care a câștigat competiția în 2019.

Iată cum sună melodia care a stârnit scandalul din Cipru:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri