Sari la conținut
News Alert

Secretele unei relații de cuplu reușite

Oltea şi Andrei Tudose sunt traineri de dezvoltare personală şi formează un cuplu de 14 ani. În anul 2007, după cinci ani de relaţie, a intervenit monotonia şi au fost la un pas de despărţire. Sentimentele tânărului nu mai erau aceleaşi pentru femeia căreia îi promisese că o va iubi toată viaţa.

„Mi-am dat seama că: ups, nu o mai iubesc”, mărturisește Andrei Tudose, trainer de dezvoltare personală.

„În primul moment am rămas şocată, nu mă aşteptam şi a început să mi se deruleze în faţa ochilor acest film al divorţului şi al meu: am o vârstă, voiam şi eu copii, trebuie să mă despart, să caut pe altul, să creez aceeaşi stare de încredere”, povestește Oltea Tudose, trainer de dezvoltare personală.

Deşi le-a fost foarte greu, Oltea şi Andrei au hotărât să nu se despartă şi au început să caute soluţii pentru a fi din nou fericiţi.

„Am avut înţelepciunea să ne uităm în relaţiile noastre anterioare să vedem că de fapt lucrul ăsta s-a întâmplat de fiecare dată. În fiecare relaţie a existat un moment în care nu era chiar ca la început”, afirmă Andrei Tudose, trainer de dezvoltare personală.

Cei doi au participat la cursuri de dezvoltare personală, au citit foarte multe cărţi şi au mers la şedinţe de psihoterapie. După împăcare, le-a venit ideea să îi inspire şi pe alţii. Oltea şi Andrei au creat programe speciale prin care ajută cuplurile să îşi construiască o relaţie armonioasă şi durabilă. Oana Ionescu are 35 de ani şi a apelat la ajutorul lor după mai multe momente de ceartă cu soţul, dar si cu fetiţa lor.

„Erau discuţii şi tensiuni care veneau din relaţiile părinţilor, relaţia părinţilor mei şi relaţia părinţilor lui. Știu sigur că nu voiam să am relaţia părinţilor mei: sunt căsătoriţi, au trecut printr-un divorţ, s-au recasătorit, s-au iubit foarte mult. Am vrut să fiu mai fericită decât a fost mama în relaţia ei”, spune Oana Ionescu.

„Dacă ai această înţelegere a faptului că dragostea este ceva ce tu ai posibilitatea să dai, este ca o putere a ta, nu ceva ce primeşti de la cineva, în momentul ăsta lucrurile se schimbă în felul în care trăieşti o relaţie”, afirmă Andrei Tudose, trainer de dezvoltare personală.

În situaţii de cumpănă, cei mai mulţi aleg să renunţe la tot ceea ce au. Şi aceasta pentru că nu au răbdarea şi deschiderea de a căuta cauza problemelor. În plus, partenerii sunt mult prea stresaţi, nemulţumiţi de viaţa şi de corpul lor, aleargă după bani şi uită să investească în relaţia cu cea mai importantă persoană din viaţa lor.

Se pot găsi soluţii pentru că oamenii pot fi inspiraţi să aducă onestitate în relaţia lor. Există variante prin care să fim feiricţi. Există metode şi drumuri prin care să ne găsim împreună cu partenerul nostru echilibrul, bucuria de viaţă, vitalitatea, până la adânci bătrâneţi”, spune Oltea Tudose, trainer de dezvoltare personală.