TURIST ACASĂ. Clisura Dunării, unul dintre locurile sălbatice ale fluviului

Data publicării:
pic c d

Pentru un grup mai mare, o călătorie pe apă costă în jur de 30-40 de lei de persoană. În schimb, dacă doriţi să vă bucuraţi în doi de frumuseţile Dunării, atunci, preţul plimbării poate ajunge şi la 300 de lei.

Odată ajunşi în Cazanele Mari, primul obiectiv pe care îl veţi vizita este Peştera Ponicova, unde se înalţă Masivul Ciucaru Mare. Tot pe malul românesc, un podeţ din lemn duce spre Grota Veterani. La jumătatea Cazanelor Mici, se află Golful Mraconia şi chipul ultimului rege dac săpat în stâncă. Statuia lui Decebal este cea mai înaltă din Europa şi a costat peste un milion de dolari.

Nu departe de acest loc, de aproape două mii de ani, se găseşte Tabula Traiana, placa memorială ridicată de împăratul Traian pentru a marca marşul trupelor imperiale spre Dacia.

Ofertele de cazare în comunele Eşelniţa şi Dubova, aflate la mai puţin de 20 de kilometri de Orşova, sunt numeroase. Preţurile pentru o cameră dublă pornesc de la 100 de lei pe noapte şi ajung la 150 de lei. Cei mai pretenţioşi găsesc pensiuni de lux cu 200 de lei pe noapte şi micul dejun inclus. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri