Sari la conținut

Vacanță în apă termală

Peisaje deosebite. Aer curat, apă termală şi nuferi. Sunt doar câteva din atuurile uneia dintre cele mai cunoscute staţiuni din România - Băile Felix. O ajută şi poziţionarea faţă de Ungaria, dar şi managementul performant.

Puse cap la cap, toate fac din Băile Felix una dintre staţiunile care nu numai că nu s-a prăbuşit odată cu regimul comunist şi sistemul turistic centralizat, ci a renăscut ca o staţiune modernă, ce poate concura cu alte destinaţii renumite din Europa. Aşa se face că, mai ales pe timpul verii, la Băile Felix cu greu găseşti loc de cazare. Turiştii vin atât din ţară, cât şi de peste hotare. Iar mulţi aleg acest loc datorită bazelor de tratament.

Apa termală din staţiune poate fi folosită atât pentru tratarea problemelor interne, de exemplu ale aparatului digestiv, cât şi pentru tratarea bolilor reumatice, paralizii sau hepatite.

Staţiunea este renumită nu doar pentru apa termală şi tratamente, ci şi pentru numeroasele obiective turistice din zonă, a rezervaţiilor cu vegetaţie unică pentru această parte a Europei. E suficientă o vizită la lacul cu nuferi pentru a vă convinge.

Şi pentru cei mici, plimbarea pe străzile din Băile felix este o aventură frumoasă. Pe alei circulă tot felul de personaje din desene animate.

În sezon, atât stațiunea Baile Felix, cât şi Băile 1 Mai sunt întotdeauna pline şi locurile de cazare sunt greu de găsit. De aceea vă recomandăm să vă rezervați din timp un bilet. Staţiunea se află la doar zece kilometri de Oradea, pe E79.