Vacanțe ieftine pentru cei cu bagajul la ușă

Data publicării:
vakk 1

Agenţiile de turism oferă astfel de călătorii la preţuri foarte mici, fie pentru că nu şi-au vândut locurile în avion sau toate camerele şi nu vor să piardă banii, fie pentru a-i convinge pe turişti ca următoarele vacanţe să le cumpere tot de la ei.

Laura Crăciun a decis să plece în vacanţă în Bulgaria, la Nisipurile de Aur. A rezervat 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele, pentru care urma să plătească 2200 de lei. Dar pe ultima sută de metri, înainte de plecare, a verificat noile oferte afişate de agenţie.

„În urmă cu 2 zile m-am uitat pe noile oferte, de la acelaşi hotel, preţul fiind la jumătate, chiar mai puţin, 900 de lei, pentru aceeaşi perioadă, şi am optat pentru această ofertă”, spune Laura.

Vacanţele „last minute” pot avea costuri mult mai mici faţă de preţurile standard, însă turistul nu are garanţia că dacă aşteaptă până în ultima clipă va şi găsi exact vacanţa ideală.

„Este aproape imposibil să găsim pe last minute destinaţia pe care o dorim, data de plecare pe care o dorim, hotelul pe care ni-l dorim, tipul de cameră pe care ni-l dorim, numărul de locuri pe care ni le dorim”, spune Ciprian Enea, consultant în turism.

Totuşi, pentru cei care nu au apucat să îşi rezerve din timp, dar nu au nici pretenţii mari, o săptămână de vacanţă poate fi chiar mai ieftină decât şi-ar putea imagina.

„Pentru turiştii care vor să plece în 72 de ore, au bagajele pregătite şi îşi achiziţionează un pachet, la acele pachete reducerile au ajuns şi la 90%. În Parga, oferta a fost de 20 de euro de persoană pentru 7 nopţi de cazare”, afirmă Marius Berca, director în cadrul unei agenţii de turism

Agenţiile scad preţurile pe măsură ce se apropie data plecării. Iar reducerile semnificative apar cu o săptămână, o săptămână şI jumătate înainte cand tarifele scad cu 20 până la 50%.

Reducerile se aplică şI pentru transport, pentru că agenţiile nu vor să rămână cu locuri goale în avionul sau autocarul închiriat. Cu 3 zile inainte de plecare sunt cele mai bune oferte. De regulă, Scăderi mari de tarife se fac joia sau vinerea, pentru vacanţele care încep luni.

Destinaţiile precum Grecia, Turcia şI Spania se află în fruntea clasamentului, pentru cei care caută chilipiruri. Un bilet de 7 nopţi de cazare luat pe ultima sută de metri, la un hotel de 4 stele, cu transport şI masă nu sare de 400 de euro de persoană, faţă de 600 sau 800 de euro cât este preţul standard.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri