VIDEO. Întâlnire între Lady Gaga și Dalai Lama

Data publicării:
lady gaga

 

Foto: captură YouTube

”Sunt o persoană în vârstă de 81 de ani şi am destul de multă experienţă. Experienţa mea de viaţă este mai mare decât experienţa ta”, a declarat, în glumă, cel de-al 14-lea Dalai Lama, adresându-i-se artistei americane.

”Deşi nu ştii încă acest lucru, eu sunt mult mai în vârstă decât tine”, a răspuns, tot în glumă, Lady Gaga, declanşând hohote de râs în rândul spectatorilor prezenţi la acea conferinţă. 

Discuţia celor doi a durat 20 de minute şi a abordat mai multe teme, precum arta meditaţiei şi compasiunea umană. Evenimentul a fost transmis duminică, în direct, pe Facebook Live. 

Dalai Lama a răspuns unor întrebări pe care Lady Gaga le-a ales din rândul celor adresate de fani pe reţelele de socializare şi care au vizat felul în care omenirea trebuie să reacţioneze faţă de nedreptăţile comise în lume. 

”Suntem animale sociale, aşadar viitorul oamenilor depinde în întregime de comunitate”, a spus Dalai Lama. 

Liderul spiritual tibetan a oferit spectactorilor şi câteva sfaturi: ”Dacă se produce un eveniment tragic, nu trebuie să evitaţi să îl analizaţi, ci trebuie să priviţi mai în profunzime, la scară largă. Multe lucruri pozitive, fericite, sunt acolo, dacă priviţi totul dintr-o perspectivă mai largă. Dacă priviţi cu atenţie un singur eveniment, totul pare de nesuportat. Dar, dacă priviţi dintr-o perspectivă largă, veţi găsi multe lucruri pozitive în jurul acelui eveniment”. 

A fost abordat şi subiectul meditaţiei, atât de Lady Gaga, cât şi de Dalai Lama, care a dat dovadă de umor. ”Sunt un slab practicant al meditaţiei. Am 81 de ani... Nu prea mai progresez”, a declarat liderul spiritual tibetan, zâmbind. 

Însă metodele sale de meditaţie analitică par să dea rezultate: ”Puteţi să vă convingeţi de asta privind chipul meu tânăr. Nu am apelat la nicio formă de medicină specială. Mintea mea este întotdeauna clară”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri