YouTube şi Disney au întrerupt colaborarea cu celebrul vlogger PewDiePie

Data actualizării: Data publicării:
pew
Foto: Facebook

Platforma online YouTube şi grupul Disney au întrerupt colaborarea cu PewDiePie, cel mai bine plătit star al reţelelor de socializare în 2016, în urma unor conţinuturi video publicate recent de vedeta suedeză, ce au fost considerate antisemite, informează Reuters citat de News.ro.

pew
Foto: Facebook

Reprezentanţii platformei YouTube au anunţat că au anulat cel de-al doilea sezon al producţiei de reality-show ”Scare PewDiePie” şi că au eliminat canalul starului suedez, urmărit de 53 de milioane de utilizatori, din serviciul premium al acestei platforme online.

Informaţia a fost confirmată marţi, pentru revista Variety, de un reprezentant al platformei YouTube.

Maker Studios, o divizie a grupului Disney, care deţine acel canal online, a dezvăluit pentru The Wall Street Journal, luni, că a întrerupt colaborarea cu PewDiePie, al cărui nume real este Felix Kjellberg, după ce o anchetă a acestui cotidian a descoperit nouă videoclipuri publicate de influentul star online ce conţineau imagini naziste şi glume antisemite.

”Deşi Felix şi-a creat reputaţia unei persoane provocatoare şi cu umor ireverenţios, el a mers în mod clar prea departe în acest caz, iar videoclipurile sale sunt nepotrivite”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei Maker Studios pentru The Wall Street Journal.

În unul dintre cele mai recente clipuri ale sale, PewDiePie a plătit două persoane din India să ţină în braţe o pancartă cu mesajul ”Moarte evreilor”.

Suedezul, în vârstă de 27 de ani, şi-a apărat conţinuturile video într-un mesaj publicat pe platforma Tumblr weekendul trecut, în care a spus că nu susţine grupările care instigă la ură.

”Consider că acel conţinut pe care l-am creat a fost o formă de entertainment, nu era un loc pentru comentarii politice. Ştiu că publicul meu înţelege acest lucru, de aceea ei (admiratorii, n.r.) se conectează pe canalul meu. Deşi nu aceasta a fost intenţia mea, înţeleg faptul că glumele mele au fost în cele din urmă insultătoare”, a declarat PewDiePie.

PewDiePie este unul dintre starurile de pe YouTube cu cel mai mare număr de admiratori, iar videoclipurile sale au generat împreună peste 14 miliarde de vizualizări. În 2016, PewDiePie a fost inclus în prestigioasa listă a celor mai influenţi 100 de oameni din lume întocmită de revista Time. 

Suedezul PewDiePie s-a menţinut pe primul loc în topul Forbes pe 2016 al celor mai bine plătite vedete ale platformei online YouTube, cu venituri de 15 milioane de dolari.

PewDiePie, al cărui nume real este Felix Avrid Ulf Kjellberg, publică pe YouTube secvenţe amuzante (uneori prosteşti) cu el însuşi în timp ce joacă jocuri video şi este urmărit de cei 50 de milioane de abonaţi ai canalului său. Starul suedez a obţinut în 2016 venituri totale de 15 milioane de dolari - în creştere cu 20% faţă de 2015 -, în special datorită serialului său de pe YouTube Red şi cărţii sale, intitulată ”This Book Loves You”, care s-a vândut în peste 112.000 de copii pe plan mondial, potrivit Nielsen Bookscan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri