Zăpada de octombrie deschide sezonul la Bâlea Lac şi Poiana Braşov. Tinerii pun stăpânire pe pensiuni şi hoteluri

Data publicării:
zapada frig munte sursa foto digi24

Zăpada căzută la munte în debut de octombrie a fost semnalul unui nou sezon de distracţie, la foarte scurt timp după încheierea celui estival. Cuvintele de ordine sunt, după doar trei săptămâni, pârtie, schiuri, vin fiert şi omăt din belşug. Printre cei dintâi care s-au bucurat la vederea primilor fulgi de nea au fost tinerii aflaţi în vacanţă la Bâlea Lac. Schimbarea vremii i-a prins fără haine groase, dar patronii de pensiuni şi de hoteluri, cei pentru care sezonul rece aduce grosul profitului, au avut grijă să le ofere o cană de ceai fierbinte.

Turiştii mai puţin învăţaţi cu frigul s-au adăpostit în cabane, unde angajaţii se străduiau să înlăture zăpada căzută în cantităţi apreciabile.

La Bâlea Lac s-au înregistrat -3 grade Celsius, iar stratul de nea a depăşit 20 de centimetri. Patronii din zonă se gândesc deja să pregătească obiectivele de iarnă din zonă, Hotelul şi Biserica din Gheaţă.

Ninsorile le-au adus bucurie şi turiştilor din Poiana Braşov. După două zile în care omătul a căzut fără oprire, tinerii au ieşit cu plăcile pe pârtie.

Vremea rece aduce însă şi griji suplimentare pentru şoferi, pe care drumarii îi sfătuiesc să plece la drum cu maşinile bine echipate de iarnă.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri