Scarlett Johansson dă Disney în judecată pentru lansarea „Black Widow”

Data publicării:
Scarlett Johansson
Foto: Profimedia Images

Actrița Scarlett Johansson, una dintre cele mai cunoscute staruri ale francizei de filme cu supereroi de la Marvel, dă în judecată Disney după ce compania a pus la dispoziție filmul „Black Widow” pe serviciul său de streaming Disney+, încălcând, spune Johansson, termenii contractului său, relatează CNN.

Filmul a fost lansat simultan și pe serviciul de streaming și pe marile ecrane, iar Johansson susține că acordul său cu compania a fost încălcat prin lansarea filmului și pe platformă. Conform plângerii depuse de actriță, compania și Johansson s-au pus de acord că salariul ei va fi plătit pe baza box office-ului filmului.

Johansson spune că lansarea filmului și pe platforma de streaming ar urma să dăuneze câștigurilor sale salariale.

„Pentru a-și proteja interesele financiare, doamna Johansson a obținut o promisiune că filmul se va lansa doar pe marile ecrane. Disney știa de această promisiune dar totuși a hotărât să o încalce și să lanseze filmul pe Disney+ chiar în aceeași zi în care a fost lansat și în cinematografe”, se arată în plângere.

După ce lansarea a fost întârziată mai mult de un an din cauza COVID-19, „Black Widow” a avut încasări de 80 de milioane de dolari în America de Nord și 78 de milioane de dolari în cinematografele internaționale în urmă cu trei săptămâni, dar încasările au scăzut brusc după aceea.

Filmul „Black Widow” a fost lansat în 9 iulie și a fost un succes imediat pentru Disney și pe marile ecrane dar și pe platforma de streaming, producând 80 de milioane de dolari în America de Nord și 60 de milioane la nivel global pe Disney+. De atunci, încasările au mai scăzut, însă box office-ul rămâne de 318 milioane de dolari la nivel global.

Lansarea filmului a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri