Zeci de chinezi au mers pe aeroportul din Shanghai pentru a o susține pe câștigătoarea Oscarului Chloe Zhao, în ciuda cenzurii Chinei

Data actualizării: Data publicării:
chloe zhao face poza cu statueta oscar
Chloe Zhao a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Foto: Profimedia Images

Zeci de persoane s-au adunat pe aeroportul din Shanghai pentru a o susține pe regizoarea de origine chineză Chloe Zhao, care a câștigat premiul Oscar pentru filmul său „Nomadland”. Aceasta, deși presa de stat nu a relatat despre acest succes istoric, iar subiectul a fost cenzurat pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Azi avem un regizor chinez pe primul loc al podiumului. Cred că victoria asta nu o reprezintă doar pe ea sau Universitatea din New York, reprezintă și poporul chinez. E un lucru foarte important”, a spus un tânăr.

„Va fi un film istoric în industria de film a Chinei. Industria filmului mai are mult de parcurs, comparativ cu filme de la Hollywood. Exigențele publicului vor fi mai înalte”, a spus o tânără.

Lungmetrajul „Nomadland” al regizoarei Chloe Zhao a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Filmul spune povestea unei femei de 60 de ani care pierde tot ce avea şi porneşte într-o călătorie prin Vestul American, trăind viaţa unui nomad modern. În rolurile principale joacă actorii Frances McDormand, David Strathairn şi Linda May.

Scenariul filmului este scris de Chloe Zhao, pornind de la cartea semnată de Jessica Bruder.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri