(P) Treci de vara călduroasă congelând toate alimentele cu o ladă frigorifică bună

Data actualizării: Data publicării:
digi24_liuba-bilyk-kDpv12ozDVY-unsplash

O ladă frigorifică este un echipament extrem de necesar în casă. Este perfectă pentru a menține cele mai diverse tipuri de alimente la temperatura ideală, pentru a le menține mai mult timp și pentru a aștepta momentul consumării. Aceste dispozitive sunt puternice, astfel încât nu numai că pot conserva alimentele, ca și în cazul frigiderelor convenționale , ci și le pot congela.

În acest ghid îți vom oferi câteva sfaturi, astfel încât să poți alege tipul ideal de congelator pentru tine, în funcție de nevoile și bugetul tău.

Ce este o ladă frigorifică?

O ladă frigorifică este un top de congelator care arată ca o cutie gigantică de răcire, de obicei dreptunghiulară, de înălțime medie sau mică, ocupând mai mult spațiu lateral decât în ​​partea de sus.

Acestea sunt utilizate în principal pentru depozitarea, răcirea sau congelarea alimentelor pentru o anumită perioadă de timp. Atunci când sunt activate, acestea pot atinge temperaturi cuprinse între -18 ° și -23 ° C, ceea ce le face dispozitivele ideale pentru înghețare și conservare.

În general, nu au rafturi și funcționează ca și cum ar fi un cufăr mare și rece, deși unele pot avea o pereche de separatoare sau un raft.

Cele mai bune lăzi frigorifice, indiferent dacă sunt ieftine sau de ultimă generație, nu sunt altceva decât congelatoare. Cu toate acestea, dispunerea lor orizontală le permite să găzduiască alimente mai mari. În general, acestea oferă, de asemenea, o calitate înaltă a congelării.

Lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra o ladă frigorifică

Putere

Puterea oricărui echipament ne spune multe despre acesta, iar în cazul unei lăzi frigorifice ceea ce ne spune puterea este că, cu cât este mai puternică, cu atât va atinge mai repede temperatura ideală, ceea ce înseamnă că alimentele vor îngheța și mai rapid și mai eficient.

Există oameni care cred că lăzile frigorifice, datorită faptului că sunt puternice, consumă și cea mai mare energie. Adevărul este că o ladă frigorifică are între 300 și 700 de wați, ceea ce, în comparație cu alte aparate, nu este atât de mult.

Un alt fapt surprinzător este că nu consumă atât de multă energie, deoarece necesită o putere mare doar la pornire, apoi, pentru a menține temperatura, cantitatea de energie necesară nu este atât de mare, ceea ce înseamnă că nu sunt echipamente atât de scumpe în termeni de consum de energie.

Temperatură și termostat

Fiecare congelator are propriile variații de temperatură. Cele care îngheață tind să aibă această variație și mai mare. Nu există un interval ideal de temperatură medie, ceea ce se știe este că înghețarea perfectă se află între -15 ° și -20 ° C.

De asemenea, este esențial să se ia în considerare termostatele, deoarece acestea permit aparatelor să se oprească când ating temperatura ideală și să se aprindă din nou când congelatorul începe să piardă frigul.

Capacitate

Capacitatea unei lăzi frigorifice poate varia în funcție de nevoile utilizatorului. O ladă frigotifică este de obicei fabricată în medie între 150 și 600 de litri. Dacă te gândești să achiziționezi una pentru casă, adică pentru uz personal și familial, cel mai bine este să cumperi una mică, deoarece nu trebuie să fie atât de mare și să aibă atât de mult spațiu.

Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unei lăzi frigorifice pentru un business, acolo decizia trebuie luată în funcție de cererea clienților, adică a cantității de alimente și / sau băuturi pe care va trebui să o răcești.

Spaţiu

Va trebui să te gândești la spațiul ideal pentru a amplasa lada frigorifică. Deși, în prezent, piața este foarte largă și există multe dimensiuni, chiar și mici, astfel încât acestea să se potrivească în bucătărie, totul depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Măsoară bine dimensiunile locului pe care trebuie să o așezi și compară-le cu măsurătorile pe care ți le oferă magazinele și chiar uită-te pe pagina producătorului pentru a fi mai sigur de acest lucru. Dacă nu verifici aceste măsurători, s-ar putea ca, atunci când ajungi acasă, să ai o surpriză proastă atunci când vezi că lada frigorifică nu se potrivește în locul pe care l-ai avut în vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri