Trei zile de spectacole gratuite în București în acest weekend. Cap de afiș, Rod Stewart

Data actualizării: Data publicării:
Rod Stewart & Cyndi Lauper In Concert - New York City
Foto: Guliver/Getty Images

În Piaţa Constituţiei, la mică distanţă de fântânile din Piaţa Unirii care tocmai au fost reinaugurate joi seara, s-au făcut pregătiri până târziu. Acolo este punctul central al celor trei zile de spectacole organizate în cinstea Bucureştiului. Capitala a împlinit 559 de ani de la prima atestare documentară.

„Este practic un maraton cultural , care debutează vineri 21 septembrie, cu concertul extraordinar Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi, vorbim despre 100 de invitaţi de talie internaţională”, spune Cristina Lixandru, reprezentant Creart.

Nu e singurul show pregătit pentru eveniment.

Sâmbătă va avea loc a V-a ediţie a spectacolului de imagini 3D iMapp Bucharest, iar întregul show va fi proiectat pe Palatul Parlamentului, care are o suprafaţă de 23 de mii de metri pătraţi.

La concurs vor participa zece echipe internaţionale.

Tema ediţiei din 2018 este dedicată Centenarului Marii Uniri: „Albastru. Galben. Roşu. Un secol de modernitate în România”. Pentru prima oară în istoria festivalului, zece echipe internaţionale au fost alese pentru a participa în finala iMapp Bucharest, în urma unui Open Call lansat în luna mai 2018. Show-urile vor fi analizate de către un juriu specializat, alcătuit din experţi şi reprezentanţi importanţi ai culturii vizuale internaţionale, din domeniul artelor vizuale, comunicare, mass-media sau film, publicul având posibilitatea de a-şi alege favoritul printr-un SMS, la un număr cu tarif normal pus la dispoziţie de către organizatori în seara evenimentului. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câştigătoarea Premiului Publicului 2018, potrivit Municipalităţii.
Înaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piaţa Constituţiei va urca trupa britanică Hurts, iar trupa românească de rock alternativ The Mono Jacks va concerta în deschiderea Hurts. 

Poate cel mai aşteptat moment e concertul lui Rod Stewart, programat duminică. Artistul britanic revine în România după 23 de ani şi promite o seară de neuitat.

„Hello, Bucureşti! Sunt Rod Stewart şi abia aştept să fiu acolo duminică seara, 23 septembrie. Va fi o noapte distractivă şi interesantă. Ne vedem atunci!”, a transmis pe Facebook artistul.

„Având în vedere că accesul este gratuit, îi aşteptăm pe bucureşteni şi pe turişti să vină începând cu ora 17, în fiecare zi , pentru a evita situaţiile de aglomeraţie”, spune Cristina Lixandru.

Zilelor Bucureștiului marchează 559 de ani de la prima atestare documentară a oraşului şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Restricții de circulație

Traficul rutier este restricţionat în aceste zile în centrul Capitalei pentru desfăşurarea manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, începând de vineri seară, de la ora 17.00, şi până luni dimineaţă, la ora 6.00, va fi restricţionată circulaţia pe bulevardul Unirii, pe tronsonul cuprins între bulevardul I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei, precum şi pe bulevardul Libertăţii, pe tronsonul cuprins între bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie.

Miercuri, la ora 6:00, a fost restricţionată circulaţia pe prima bandă de pe bulevarul Libertăţii, sensul dinspre bulevardul Naţiunile Unite către Calea 13 Septembrie, iar restricţia va fi menţinută până în 25 septembrie, la ora 6.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri