Sari la conținut

Cum evitați barierele la plata taxei de pod de la Fetești

Șoferii care circulă spre Litoral au la dispoziție câteva modalități de plată a taxei de pod de la Fetești, fără a aștepta la barierele de trecere.

COADA FETESTI

Cele două modalități la dispoziția șoferilor sunt plata taxei on-line sau prin SMS.

Plata on-line se poate face pe platforme dezvoltate în acest sens, cum ar fi taxa-pod-fetesti.ro, dezvoltată de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). Pentru a achita online tariful online trebuie să vă înregistraţi, să adăugaţi o comandă şi să completaţi datele pentru peajul (drept de trecere) dorit. Puteţi plăti atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât şi prin bancă cu ordin de plată. După confirmarea plăţii se emite peajul şi primiţi prin e-mail factura şi datele peajului şi gratuit prin SMS datele peajului emis. Comenzile, peajele emise şi facturile se vor putea accesa oricând în cadrul contului de pe platformă.

Pentru autoturisme şi autovehicule sub 3,5 tone, o trecere costă 13 lei, două treceri costă 26 lei, iar 20 de treceri 208 lei.

Plata, și prin SMS

Plata peajului prin SMS se face la numărul de telefon 7577 din reţelele Digi, Vodafone, Orange, Telekom. Taxa se poate achita înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii. Taxa achitată la distribuitori sau prin SMS şi neutilizată îşi pierde valabilitatea în 12 luni.

În situaţia în care peajul Feteşti se achită prin SMS, trebuie parcurşi 4 paşi, prin 2 mesaje trimise şi 2 mesaje primite, astfel:

− pasul 1 - mesaj trimis: numărul de înmatriculare urmat de categoria tarifară a vehiculului (1, 2, 3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1, unde 1 reprezintă categoria tarifară,

− pasul 2 - mesaj primit: informaţii privind numărul de înmatriculare, categoria tarifară a vehiculului, costul total şi se solicită confirmarea achiziţiei,

− pasul 3 - mesaj trimis: textul „DA” dacă se doreşte continuarea achiziţiei, în cel mult 3 ore de la primirea mesajului de la pasul 2,

− pasul 4 - mesaj primit: confirmarea achiziţiei ce conţine seria peajului, numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria tarifară a vehiculului, valabilitatea peajului.

Utilizatorul nu poate consideră peajul emis dacă nu a primit mesajul de confirmare prevăzut la pasul 4. Prin SMS se poate achiziţiona peajul doar pentru 1 trecere, doar pentru vehicule înmatriculate în România. Solicitarea nu pote fi iniţializată din afara teritoriului României