Grecia va oferi tururi ghidate fără stres și aglomerație la Acropole, dar va costa de 50 de ori mai mult

Data actualizării: Data publicării:
Stifling heat in Greece
Foto: Profimedia Images

Grecia va oferi în exclusivitate tururi ghidate ale celebrei coline Acropole, dar acestea vor costa mii de euro, potrivit Business Insider.

Associated Press a relatat sâmbătă că Grecia va începe să ofere aceste tururi ghidate de la 1 aprilie 2024. Potrivit agenției de presă, oferta se adresează unui maxim de patru grupuri de turiști cu până la cinci persoane fiecare. Fiecare grup va trebui să plătească 5.000 de euro.

Prețul biletului de intrare la Acropole este de 10 euro pentru un adult timp de 5 luni pe an, în perioada 1 noiembrie - 31 martie și de 20 de euro în sezonul cald, de la 1 aprilie până pe data de 31 octombrie.

Tururile ghidate vor fi programate în afara orelor obișnuite de lucru - de la 7:00 la 9:00 sau de la 20:00 la 22:00 - pentru a ajuta la satisfacerea cererii din partea vizitatorilor pasionați de istorie, potrivit AP.

„Am decis să implementăm (măsura)... pentru că există cerere, oamenii au cerut-o”, a declarat pentru AP Nikoletta Divari-Valako, șefa departamentului de dezvoltare a resurselor culturale din cadrul guvernului. „Nu va dăuna sitului arheologic, ba chiar va contribui la o mai bună promovare a acestuia, iar veniturile vor fi reinvestite în proiecte culturale și monumente”.

Acropole este o locație turistică populară în Atena, care atrage zeci de mii de vizitatori pe zi. Cetatea sa găzduiește mai multe artefacte și situri istorice, inclusiv Partenonul. În august, oficialii greci au anunțat că vor limita numărul de turiști la 20.000, după ce turismul excesiv a afectat Europa în această vară.

La acea vreme, ministrul grec al culturii, Lina Mendoni, a declarat la un post de radio local că au implementat această limită pentru a preveni daunele.

În acest an au avut loc mai multe incidente în Europa, inclusiv în Grecia, în care turiștii s-au comportat necorespunzător. În septembrie, un turist a fost arestat la Acropole după ce poliția a declarat că a încercat să fure bucăți de marmură antică.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri