"Litoralul pentru toți" va începe cu 10 zile mai devreme. Prețurile vor fi și cu 70% mai mici decât în plin sezon

Data actualizării: Data publicării:
plaja cu oameni la malul marii
Turiști pe litoralul românesc. Foto: Inquam Photos / George Călin

În mai puţin de o săptămână începe perioada cu preţuri mai mici în hotelurile de pe litoral. Tarifele vor fi reduse şi cu 70% faţă de cele din vârf de sezon. Hotelierii care s-au înscris în programul "Litoralul pentru toți" speră să atragă mii de turişti la malul mării. Îi încurcă, însă, noul an școlar, care începe cu 10 zile mai devreme decât de obicei.

Programul "Litoralul pentru toți" este ocazia perfectă pentru românii care vor să se bucure de câteva zile pe litoral la tarife reduse. Teoretic ar trebui să debuteze de la 1 septembrie, însă unele unități de cazare au furat startul și au lansat pachetele speciale începând cu data de 28 august.

Dacă în prezent o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele costă 200 de lei, odată cu debutul programului Litoralul pentru toți, va cost 80 de lei, mai puțin cu 60%.

Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității: "Dacă în timpul sezonului o cameră la un hotel de 4 stele costă în medie 400-450 lei pe noapte pentru două persoane, aceeași cameră de hotel la programul <Litoralul pentru toți> o să ajungă în jur de 150 lei. Sunt peste 10.000 de locuri de cazare scoase la bătaie deja, peste 30 - 40 hoteluri în acest moment și oferta de cazare e în creștere".

Fiecare unitate de cazare hotărăște prețurile pe care le va practica în extrasezon în funcție de condițiile oferite. Ca de obicei, prețuri mai mici vor fi în sudul litoralului. Programului "Litoralul pentru toți" le dă turiștilor posibilitatea să achite sejururile și cu vouchere de vacanță.

Nicolae Bucovală, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc: "Ne încurcă puțin începerea școlii, începe pe 5 septembrie și un copil trebuie pregătit înainte cu 5 - 10 zile. Mai târziu, după 1 septembrie - 5 septembrie veți vedea o reducere de tarife care poate fi și de 60-70%".

Până acum, hotelierii se declară mulțumiți de sezonul estival, chiar dacă românii au ales să plece și în destinații externe odată cu ridicarea restricțiilor de pandemie.

Nicolae Bucovală: "La Eforie Nord și până în sudul litoralului se vede o creștere substanțială, undeva la 30%."


 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri