Se deschide o nouă pârtie de schi în România

Data publicării:
ranca

La Rânca, sezonul de iarnă și primul strat de zăpadă vin cu promisiunea unei noi pârtii. Va fi cea mai mare din staţiune şi va coborî de la cota 2.000. Proiectul este vechi de aproape zece ani, dar abia acum pârtia va putea fi folosită.

Pârtia va porni din apropierea Vârfului Păpuşa, de la cota 2.000.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24, relatează: Pârtia care va brăzda zona Păpuşa, la 1.900 de metri altitudine, va avea o lungime de peste doi kilometri şi va fi cea mai mare din zona Rânca. Odată ce va fi deschisă, va fi pus în funcţiune şi telescaunul care nu a mai mers de câţiva ani.

Pârtia şi telescaunul au fost inaugurate în urmă cu aproape zece ani, dar până acum firmele care le-au administrat s-au retras pe rând pe rând din proiect. Societatea care s-a ocupat de instalaţia de telescaun a intrat în faliment la trei ani de la preluarea acesteia.

Noii administratori promit că, iarna acesta, situația va intra în normal.

Cătălin Mitroi, administratorul pârtiei: „Avem o variantă de doi kilometri şi una de un kilometru, roşie, pentru cei care ştiu să schieze.”

Constantin Pănescu, cabanier: „Vor folosi aceeaşi cartelă pe toate pârtiile, inclusiv pe aceasta, şi nu trebuie să stea la rând, să scoată alte cartele.”

În staţiune au fost puse deja în funcţiune tunurile de zăpadă, spre bucuria primilor turişti.

Turistă: Din Constanţa venim. De la mare am venit la zăpadă. Cum ne permite timpul şi concediile, venim la munte când e sezonul de zăpadă.

Turistă: Am văzut că e un pic de zăpadă şi am venit şi noi. O plimbare cu telescaunul sigur o să facem.

Pe lângă pârtia cea nouă, în staţiune mai sunt alte cinci care se întind pe aproape trei kilometri. Iarna trecută, la Rânca au ajuns 10.000 de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri