Video Vacanța unor români în Grecia s-a transformat într-un coșmar după doar o zi. "Mi-au spus că sunt un milion de cazuri pe sezon"

Data actualizării: Data publicării:
turisti grecia
Doar o zi - atât a durat vacanța în Grecia care se anunța a fi perfectă pentru o familie de români. Foto: Profimedia Images

Doar o zi - atât a durat vacanța în Grecia care se anunța a fi perfectă pentru o familie de români. Mașina le-a fost spartă și au rămas fără bani și acte. Proprietara crede că a fost urmărită, și asta pentru că, spune ea, toate lucrurile le-a pus într-o geantă mică, pe care au ascuns-o sub scaunul mașinii, tocmai pentru a nu-i atrage pe hoți, însă nu a fost suficient.  

Pentru câteva ore, românca a fost să mănânce masa de prânz și a lăsat mașina nesupravegheată într-o parcare din apropiere. Suficient ca hoții să spargă geamul și să ia tot ce pot.

Turistă româncă: "Ne-am dus către mașină și am găsit-o spartă. Erau foarte multe cioburi în mașină. Și geanta, repet, era sub scaun, în spate, o gentuță mică, în care erau pașapoartele, un portofel cu buletinul, cardurile și permisul meu."

Românca a cerut ajutorul polițiștilor, care, spune ea, nu au fost deloc surprinși de incident, și i-au recomandat să caute documentele prin apropiere, prin locuri în care hoții le-ar fi putut arunca.

Turistă româncă: "Am dat o declarație și mi-a dat un document cu care pot să ajung acasă, să trec vama. Atât! Mi-au spus că sunt un milion de cazuri, sunt foarte multe cazuri, un milion pe sezon!"

Că nu este un caz singular se poate vedea și pe grupurile dedicate vacanțelor în Grecia, unde în fiecare sezon zeci de români anunță faptul că au fost călcați de hoți.

Dan Octavian, reprezentant al Poliției Române: "Pe timpul vacanței este bine să rămânem atenți și să nu ne lăsăm bunuri de valoare la vedere, în autoturisme, și aici mă refer la bijuterii, bani sau documente. Dacă mergem pe plajă este recomandat să avem la noi strictul banilor necesari, pe care îi vom cheltui în ziua respectivă, nu alte sume sau bijuterii."

Autoritățile le mai recomandă turiștilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani cash, ci să păstreze banii pe carduri.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri