VIDEO. În mijlocul zimbrilor, cu ajutorul hologramelor

Data publicării:
zimbrii

Zimbrul, cel mai greu animal european de pe uscat, ajunge la aproape 1.000 de kilograme. În Europa de Vest au dispărut din secolul al XI-lea. În Moldova ultimul a fost ucis în 1762 şi au început să fie readuşi în România în 1958. Ultimii sosiţi sunt cei din Munţii Ţarcu, de la rezervaţia Armeniş. Cei care nu se încumetă să meargă acolo să îi admire în carne şi oase pe uriaşi pot să îi admire în holograme.

Oana Mondoc, managerul proiectului WWF România: „Tipul acesta de hologramă este cea mai mare de acest fel din Europa. Este o premieră națională, aducem știința mai aproape de oameni”.

Centrul special din Armeniş, Caraş-Severin, este o surpriză şi pentru adulţi şi pentru copii. Nu doar hologramele îi încântă pe vizitatori, ci şi jocurile create special, care arată locul zimbrului în lanţul trofic, cum îşi găsesc hrana mamiferele şi ce metode au ca să nu devină pradă.

Hologramele şi jocurile instructive au fost create cu ajutorul imaginilor filmate de camere ascunse în pădure, printre zimbri.

Paul Popescu, designer: „Sunt camerele capcană din rezervație. Se declașează în momentul în care un animal trece prin fața camerei”.

În România trăiesc acum cam 130 de zimbri, majoritatea în rezervaţii din Neamţ şi Caraş-Severin. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri