VIDEO. Povestea deltei din inima Moldovei, care a luat naștere dintr-o mlaștină

Data actualizării: Data publicării:
delta siretului
Povestea deltei din inima Moldovei, care a luat naștere dintr-o mlaștină. Foto: Capttură video

În ultimele zile de vară, românii caută alternative de vacanță la litoralul aglomerat și scump. Cele mai căutate sunt destinațiile din mijlocul naturii, unde singurul zgomot este susurul izvorului. În materialul următor vedeți câteva zone din țara noastră, mai puțin cunoscute, care îți taie respirația prin frumusețe.

Delta din inima Moldovei așteaptă turiști

Pare o plimbare pe un canal din Delta Dunării. Dar suntem în inima Moldovei. Mai exact, în Delta Siretului. Acum câțiva ani, aici era o mlaștină.

Nona Neculai - director vânzări: S-au gândit proprietarii să extindă și să facă o deltă cumva artificială, dar la bază am avut natura de partea noastră. S-a dragat, s-au făcut canale artificiale, insule antropice.

Povestea locului a început în 2010, când în zonă a fost construită o fermă piscicolă. An după an, locul a prins viață. Acum sunt 82 de hectare de vegetație sălbatică. Natură cât vezi cu ochii. Și ca experiența să fie cât mai autentică, accesul în deltă se face cu căruța.

-Este multă diversitate. E un loc frumos. Pentru județul Vrancea, e un loc în plus unde vrâncenii au unde să iasă, să se distreze, să se recreeze.

-Foarte frumos. Liniște, aer curat.

Gabriel Galoiu - conducător barcă: Fiecare se minunează, că nu toată lumea a aflat încă de locul acesta. Se fascinează de faptul că balta este artificial făcută și a fost foarte mult de muncă la acest lucru.

În zonă a fost amenajat și un parc de aventură, cu 6 trasee, fiecare cu un grad de dificultate diferit. Pentru cazare, turiștii au la dispoziție 41 de bungalouri și 11 case plutitoare, dar și 26 de corturi de tip glamping.

Locul în care crestele munților se unesc

La 20 de kilometri de Târgu Jiu găsim Cheile Sohodolului. Este zona în care crestele munților se unesc. O rezervație naturală care se întinde pe o suprafață de 350 de hectare. În fiecare an, turiștii vin în număr și mai mare.

-Venim cu drag în natură, să ne bucurăm de apă, de aer curat, de tot ce este verde și în același timp să și lăsăm o amprentă pozitivă, zic eu, pentru că de câte ori venim plecăm cu sacii de gunoaie și încercăm să lăsăm un loc mai curat în urmă.

-Am venit aici ca să ne regăsim puțin, să ne deconectăm puțin de la internet și de la tot ce ține de electricitate înainte de începerea unui nou an școlar.

Un loc ideal este și pentru alpiniști. În zonă sunt peste 120 de trasee de escaladă.

-Venim și facem plimbări. Suntem tineri pensionari. Cred că suntem unici în Europa cu frumusețile pe care le avem și e păcat că ar trebui să le promovăm mult mai mult decât s-au promovat până acum.

Stațiunile montane atrag an de an mii de turiști

Călătoria noastră ajunge în Băile Tușnad. Aici turiștii preferă relaxarea în mijlocul munților. Constantin este din Timișoara și a vrut să scape de forfota din oraș.

Constantin Rabota - turist: Ne bucurăm că am ajuns în sfârșit aici. Ne place foarte mult, e multă organizare, disciplină.

Székely Leila - director hotel: Turiștii vin în primul rând pentru aerul curat din Băile Tușnad, dar și la centrul nostru de spa și wellness, unde îi așteptăm cu piscină și cu mai multe terapii spa, dar și restaurantul nostru oferă mai multe variante de preparate alimentare și tradiționale secuiești sau ungurești.

În pensiunile de la Tușnad o cameră dublă și acces la spa costă de la 450 de lei și poate ajunge la 600 de lei pe noapte.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri