Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a încercat să traverseze Atlanticul cu o navă în formă de roată de hamster

Data actualizării: Data publicării:
ambarcațiune ca o roată de hamster pe malul oceanului
Călătoria domnului Baluchi a început în timp ce oficialii se pregăteau pentru sosirea unui uragan major. Sursa foto: Facebook

Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a încercat să traverseze Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune improvizată, tip roată de hamster. Bărbatul avea de gând să „alerge” tot drumul până la destinație, notează BBC.

Garda de Coastă a SUA l-a interceptat pe Reza Baluchi la aproximativ 110 km de Insula Tybee, Georgia, pe 26 august. Oficialii au spus că maratonistul în vârstă de 44 de ani a refuzat să părăsească vasul timp de câteva zile și a amenințat că se va sinucide.

Bărbatul a încercat trei călătorii similare înainte, dar toate s-au încheiat cu intervenția Gărzii de Coastă

Ambarcațiunea improvizată pe care o folosea are forma unei roți, cu palete care sunt concepute pentru a-l propulsa înainte pe măsură ce roata se învârte.

„Pe baza stării ambarcațiunii, care era plutitoare datorită unei improvizații de cabluri și geamanduri, ofițerii din Garda de Coastă SUA au stabilit că Baluchi efectua o călătorie vădit nesigură”, se arată în plângerea penală.

Călătoria domnului Baluchi a început în timp ce oficialii se pregăteau pentru sosirea unui uragan major. Dar acesta, după ce a fost oprit, a refuzat să părăsească vasul timp de trei zile și a amenințat că se va sinucide cu un cuțit. El a susținut, de asemenea, că avea și o bombă la bord, conform actelor judecătorești.

La 1 septembrie, el s-a predat în cele din urmă și și-a abandonat nava după care a fost adus la o bază a Gărzii de Coastă din Miami. Oficialii au stabilit ulterior că amenințarea cu „bomba” a fost falsă.

El se confruntă acum cu acuzații federale de obstrucție a îmbarcării și încălcarea ordinului căpitanului portului. Nu este clar dacă a obținut un avocat care să-l reprezinte în dosarul său penal.

Aceasta nu a fost prima arestare a lui Baluchi pentru că și-a lansat în ocean nava, pe care el o numește „bulă”

În 2021, a fost arestat după ce a fost salvat în timp ce încerca să călătorească din Florida la New York, după ce s-a deplasat la 30 de mile la sud de punctul său de plecare.

În 2014, a trebuit să fie salvat dintr-un dispozitiv similar lângă St Augustine, iar doi ani mai târziu a ajuns din nou să fie salvat în largul coastei lui Jupiter, lângă Palm Beach din Florida.

Potrivit interviurilor anterioare, bărbatul a spus că a încercat să facă aceste călătorii pentru a strânge bani pentru o varietate de cauze, inclusiv pentru persoanele fără adăpost și Garda de Coastă.

„Scopul meu este nu numai să strâng bani pentru persoanele fără adăpost, ci să strâng bani pentru Garda de Coastă, să strâng bani pentru departamentul de poliție, să strâng bani pentru departamentul de pompieri”, a spus el pentru WOFL-TV din Orlando în 2021.

„Sunt în serviciul public, o fac pentru siguranță și îi ajut pe alți oameni”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri