UPDATE. Pagube în București, după un cod portocaliu de furtună care a vizat și județele Ilfov, Giurgiu și Călărași

Data actualizării: Data publicării:
ro alert
De ce oamenii nu au fost avertizați prin RO-ALERT de producerea cutremurului

Meteorologii au emis duminică seara o avertizare COD PORTOCALIU de tip nowcasting pentru București și mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași. Locuitorii din aceste zone au primit avertizări și prin sistemul RO-Alert. Oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările și să se pună la adăpost.

ACTUALIZARE 23:30 Vremea rea a provocat deja probleme în București și în localitățile din jur, unde sunt mai mulți copaci căzuți, care au avariat mașini și imobile. ISUBIF intervine pentru îndepărtarea acestora. Potrivit ISUBIF, pe strada Cărămidarii de Jos şi pe Şoseaua Olteniţei s-au semnalat cazuri de copaci căzuţi pe maşini, dar şi pe un imobil.

La Bragadiru a căzut grindină de mari dimensiuni și curțile oamenilor s-au umplut de apă.

ACTUALIZARE ORA 23:10 Avertizarea cod portocaliu pentru București a fost prelungită până la ora 23:50. Locuitorii Capitalei au fost anunțați printr-un nou mesaj RO-Alert că vor continua vijelia puternică, cu rafale de 70 - 90 km/h, aversele torențiale care vor acumula peste 25 l/mp, frecvente descărcări electrice și este posibil, de asemenea, să se producă și grindină de dimensiuni mici și medii.


Știrea inițială:

Vijelia va fi puternică, rafalele vântului putând ajunge la viteza de 75 - 90 km/h. Sunt așteptate averse torențiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii.

Avertizarea pentru București este valabilă duminică seara, de la ora 21:00 până la ora 23:00.

Tot un COD PORTOCALIU valabil de la 21:30 până la 22:30, cu vijelie puternică (rafale de 75 - 90 km/h), averse torențiale care vor acumula peste 30...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, este valabil și pentru localități din județele Ilfov și Giurgiu.

Județul Giurgiu: Mihăilești, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepurești, Bulbucata;

Județul Ilfov: Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu.

O altă avertizare COD PORTOCALIU, cu interval de valabilitate între 21:45 și 23:00, și vizând aceleași fenomene a fost emisă pentru localități din:

Județul Călăraşi: Fundeni, Frumușani, Plătărești;

Județul Giurgiu: Adunații-Copăceni, Vărăști;

Județul Ilfov: Jilava, Brănești, Cernica, Vidra, Glina, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni, Popești-Leordeni

Pe de altă parte, alte localități din aceste trei județe au fost vizate duminică seara de un cod roșu de vreme severă.

Citiți și: VIDEO. Furtună puternică pe Autostrada Soarelui. Vijelii sunt așteptate și în alte zone din țară

Trei sferturi din țară se află sub atenționare de vreme rea. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică un cod galben de furtuni, valabilă până luni dimineaţă, și a anunțat că vor fi afectate 33 de judeţe, inclusiv Capitala.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri