Când scăpăm de caniculă. Un val de aer rece va traversa România, temperaturile vor scădea cu 15 grade de la o zi la alta

Data actualizării: Data publicării:
Woman cooling herself in front of the open fridge
Azi și mâine, fenomenele meteo vor fi la extreme, de la caniculă, la ploi, grindină și vânt, a declarat la Digi24 meteorologul Alina Șerban. FOTO: Getty Images

Azi și mâine, fenomenele meteo vor fi la extreme, de la caniculă, la ploi, grindină și vânt, a declarat la Digi24 meteorologul Alina Șerban. Ea a precizat că de miercuri, un front de aer rece va traversa România, iar temperaturile vor fi cu 15 grade mai scăzute joi față de ziua precedentă.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a declarat la Digi24 că valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă în aproape toată țara și, deși vor fi temperaturi diferite, disconfortul termic e mare în toate regiunile.

"Codul roșu aduce peste 40 de grade Celsius, fiind vorba despre temperaturi care urmează să se înregistreze la umbră. Maximele termice de azi vor fi, în funcție de zonă, cuprinse între 33 de grade în nord și 43 de grade în sudul țării.

Temperaturile resimțite sunt măsuri calculate, evaluate pe parcursul zilei, în funcție și de alte elemente. Nu e ce resimțim în mod real când suntem afară sau într-un mijloc de transport în comun neventilat sau într-o zonă cu asfalt sau într-un apartament la etaj superior și neventilat. Pe lângă acest val de caniculă vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică azi și mâine, manifestate în special prin vânt puternic", a spus meteorologul.

Azi, spre seară și la noapte, în vest, nord și centru unde va intra în vigoare un cod galben vor fi în special vânt, descărcări electrice, averse, grindină.

"Ne situăm între extreme.

Mâine, valul de caniculă se retrage către est și sud est, disconfortul termic va fi accentuat si temperaturile peste pragul caniculei. În celelalte regiuni vorbim de un aer rece care va traversa țara, temperatura va scădea și se va intensifica vântul. Joi, frontul atmosferic va avansa, se va răci în toată țara. Va fi o răcire semnificativă, variația de la o zi la alta va fi de peste 15 grade", a precizat Alina Șerban.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri