Cod galben de ninsori în 22 de județe și București. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până miercuri

Data actualizării: Data publicării:
femeie mergand prin zapada
Cod galben de ninsoare. Foto: Profimedia Images

Este cod galben de ninsori și de vânt puternic în 22 de județe din sudul țării și în București. Ninge încă de duminică seară în Capitală și stratul de zăpadă crește. Administrația orașului anunțase că va trimite pe străzi 400 de utilaje care să îndepărteze zăpadă și să împrăștie antiderapant. 

ANM a emis o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 11 ianuarie ora 06:00 - 13 ianuarie ora 10:00.

Luni, până la ora 14:00, vremea va fi închisă în Capitală. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 3 - 7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8 - 15 cm.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35 - 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad.

În intervalul 11 ianuarie ora 14:00 - 13 ianuarie ora 10:00 înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat (rafale de 30 - 40 km/h). Vor fi maxime în jur de 1 grad și minime de -2 - 0 grade.

CNAIR intervine cu peste 1.100 de utilaje

În intervalul 10.01.2021, ora 17:00, – 11.01.2021, ora 5:30, după o noapte de cod galben de ninsori, angajații CNAIR au intervenit pe întreaga rețea de drumuri naționale și auto-străzi cu 1131 utilaje și au împrăștiat aproximativ 7182 tone material antiderapant, anunță compania.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel: DRDP București – 264 autoutilaje, au răspândit 1716 tone de material antiderapant; DRDP Craiova - 210 autoutilaje, au răspândit 1109 tone material antiderapant; DRDP Timișoara - 178 autoutilaje, au răspândit 1759 tone material antiderapant; DRDP Cluj - 159 autoutilaje, au răspândit 1348 tone material antiderapant; DRDP Brașov - 187 autoutilaje, au răspândit 1015 tone material antiderapant; DRDP Iași - 63 autoutilaje, au răspândit 229 tone material antiderapant; DRDP Constanța – s-a patrulat cu 70 autoutilaje.

Compania recomandă șoferilor să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

CFR anunță că toate trenurile circulă normal 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este deschis pe toate liniile de cale ferată, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare abundentă și pe alocuri viscolită), un număr redus de trenuri înregistrând întârzieri.

Pe raza regionalelelor CF București, Craiova, Timișoara, Iași și Galați sunt activate comandamentele locale (în stațiile mari) și personalul feroviar acționează și intervine pentru ca circulația feroviară să se desfășoare continuu și în siguranță.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri