Cod portocaliu de vijelii și vânt puternic. În toată țara vântul va sufla cu până la 120 km/oră

Data actualizării: Data publicării:
copac care se indoaie sub vantul puternic
Meteorologii au emis atenționări cod galben și, respectiv, portocaliu, de vijelii și vânt puternic până marți seară pentru întreaga țară. Foto: Guliver/GettyImages

Meteorologii au emis atenționări cod galben și, respectiv, portocaliu, de vijelii și vânt puternic până marți seară pentru întreaga țară.

Primul mesaj cod galben a fost emis pentru un interval începând din această seară ora 20.00 până marți dimineață la ora 8.00 și vizează jumătate de țară,

În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55...65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100...110 km/h.

Al doilea mesaj extinde prima avertizare până marți seară la ora 22.00, pentru toate regiunile țării.

Un cod portocaliu până marți la ora 18.00 vizează județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Pentru restul țării va fi în vigoare un cod galben pe parcursul zilei de marți. Vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h, potrivit ANM.

Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h. În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10...20 l/mp.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri