Copaci doborâți de furtuni. Circulația trenurilor e afectată la Buftea. În Buzău mai multe mașini au fost distruse

Data publicării:
Un copac doborât peste o mașină în București pe 29 iunie 2016.
Vântul a doborât mai mulți copaci. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Circulația trenurilor între Buftea și Periș se face pe un singur fir, după ce un copac a căzut pe linia de contact, iar în Buzău, unde a fost emis cod portocaliu de ploi torențiale, trei mașini au fost distruse de un arbore care s-a prăbușit. Vremea rea, care afectează o mare parte din țară, a provocat și probleme de circulație pe autostrada Sibiu-Deva, unde au fost căderi de grindină.

Circulația trenurilor între Buftea și Periș a fost afectată de căderea unui copac pe linia de contact, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

"La ora 17:00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), un copac a căzut pe linia de contact, la km 22+900, între Buftea şi Periş, pe firul I. De asemenea, mecanicul trenului R 5071 a anunţat ruperea pantografului trenului 5071, tot între staţiile Buftea - Periş", a declarat aceasta, potrivit Agerpres.

Circulaţia celorlalte trenurilor se desfăşoară pe firul II.

"Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact de pe firul I, între Buftea şi Periş, se intervine cu o drezină pantograf, iar pentru trenul R 5071 a fost îndrumată o locomotivă Diesel", a adăugat ea.

În Buzău, un copac de mari dimensiuni a căzut peste trei mașini parcate, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județ.

"În urma unui apel la 112, la faţa locului s-au deplasat cinci pompieri. În momentul în care au ajuns au constatat că nu erau persoane surprinse în maşini. Cele trei autoturisme se aflau în staţionare. La momentul acesta este singura intervenţie a ISU Buzău în urma furtunii", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu.

Judeţul Buzău este sub cod portocaliu de ploi torențiale până la ora 19:50.

Vremea rea a afectat circulația și pe autostrada A1 Sibiu-Deva.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, a plouat torențial și au fost căderi de grindină între kilometrii 248 - 260, în zona municipiului Sibiu, vizibilitatea fiind mult diminuată.

"Reduceţi semnificativ viteza, măriţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule, iar cazul în care consideraţi că vizibilitatea nu vă mai permite deplasarea în siguranţă, opriţi în primul spaţiu de servicii şi aşteptaţi încetarea ploii torenţiale", se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri